Ziare.com

Vrei sa fii mai creativ? Mergi pe jos

Duminica, 13 Iulie 2014, ora 19:47

   

Vrei sa fii mai creativ? Mergi pe jos
Fata de pozitia sezand, mersul stimuleaza creativitatea, arata un studiu care confirma ceea ce multi au experimentat spontan. Multi spun ca gandesc mai bine cand fac cativa pasi si nu de putine ori, chiar fara sa se gandeasca, oamenii se ridica de pe scaun cand se confrunta cu vreo dificultate.

Psihologi de la Universitatea din Santa Clara (California) au efectuat o serie de experiente cu circa 200 de tineri, care au participat la teste destinate sa evalueze gradul de creativitate in pozitia sezand si in mers, potrivit passionsante.be.

Rezultatul arata clar ca mersul stimuleaza creativitatea, capacitatea de a rezolva o problema, gandirea. El este valabil indiferent de conditii, in interior si in exterior, ceea ce neutralizeaza o eventuala influenta a vreunei stimulari legate de mediul ambiant.

Autorii, al caror studiu a fost publicat in Journal of Experimental Psychology, spun ca intervine un fel de proces de eliberare a gandirii, declansat de mers, asociat cu schimbari fiziologice punctuale si rapide.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1468 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor