Vreme frumoasă duminică, cu temperaturi de până la 28 de grade. Zonele în care apar ploi și rafale de vânt

Duminica, 21 Mai 2023, ora 07:42
2373 citiri
Vreme frumoasă duminică, cu temperaturi de până la 28 de grade. Zonele în care apar ploi și rafale de vânt
FOTO Pixabay

Vremea va fi caldă duminică, 21 mai, cu temperaturi ce vor urca până la 28 de grade Celsius, însă în anumite zone ale țării sunt așteptate ploi, rafale de vânt și posibil chiar grindină.

În Dobrogea și Bărăgan urmează o zi destul de frumoasă, cu soare, dar și câțiva stropi de ploaie, pe spații mici. Vântul suflă cu viteze de 40-50 de km/h, iar maximele ating 27 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se anunță vreme schimbătoare și temperaturi ridicate pentru data din calendar. Vântul agită atmosfera, apar și niște averse, iar după prânz se vor înregistra 28 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vor fi perioade însorite, dar pe parcursul zilei o să vină și câteva ploi de vară. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri și se vor atinge 26 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș instabilitatea crește treptat în unele zone. Apar averse, posibil însoțite de fenomene electrice și de căderi de grindină. Vor fi și perioade cu soare, iar maximele ajung la 27 de grade.

În ținuturile vestice ploile apar îndeosebi în a doua parte a zilei. Vor fi și tunete și fulgere și s-ar putea să cadă grindina. Temperaturile se mențin ridicate și ajung tot la 27 de grade.

În Transilvania vremea este instabilă. Norii se înmulțesc treptat și vin averse - pe alocuri torențiale, însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină. Vântul se întețește în timpul ploilor. Maximele se opresc la 24 de grade.

O să plouă și în Oltenia - mai ales după-amiază și seara. Pe spații mici se pot strânge cantități mari de apă și e posibil să cadă grindina. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar temperaturile urcă până la 27 de grade.

În ținuturile sudice vremea este însorită, dar din când în când se înnorează și o să plouă. Vântul agită atmosfera cu viteze de până la 50 de km/h, iar la amiază se vor înregistra tot 27 de grade.

Vremea în București

În București vremea se menține caldă, însă vântul devine ceva mai insistent. După prânz norii se înmulțesc și cresc șansele de averse, iar maxima ajunge la 27 de grade. Peste noapte temperatura coboară până la 14 grade.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#mai, #vremea, #prognoza meteo , #vremea