Maia Sandu, făcută praf în România! "Karatistul ratat al magistraturii românești a ajuns un soi de Maradona, corcit cu Mourinho "

Vineri, 12 Ianuarie 2024, ora 06:14
22238 citiri
Maia Sandu, făcută praf în România! "Karatistul ratat al magistraturii românești a ajuns un soi de Maradona, corcit cu Mourinho "
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova FOTO Facebook/ Maia Sandu

Ultimele decizii luate la nivel de conducere a Republicii Moldova au generat discuții acide în mediul online din România.

Jurnalistul Victor Ciutacu susține că peste Prut sunt reactivați băsiștii lipsiți de scrupule și valoare profesională.

„România a devenit rezervor nesecat de cadre pentru Republica Moldova. E o frăție a puterii politice de la București cu regimul Maiei Sandu și un dor de unire sub steluțele Uniunii Europene de te podidesc lacrimile. Dintr-o dată, de la un punct încolo, nu mai găsesc basarabenii printre ai lor unii capabili să ocupe funcțiile publice importante și ne întreabă pe noi dacă n-avem ceva de dat cu împrumut.

Nici măcar nu le mai pute limba românească, ba dimpotrivă. În numele nobilului ideal al integrării, îi fac și cetățeni pe bandă rulantă, de pe o zi pe alta, de zici că toți ai noștri s-au născut lângă zidurile Cramei Cricova și-s nepoți cu Ștefan cel Mare și Sfânt. Le dau poziții pe măsură. În ultimul an, și-au luat de la noi, de dincoace de Prut, șef la Spălarea Banilor, pe Daniel-Marius Staicu, guvernator al Băncii Naționale, pe Anca Paliu-Dragu, și se pregătesc să-și aducă și o caricatură de prezumtiv procuror general, pe nefericitul de Cristi Dănileț, dat afară de trei ori din magistratură, reprimit și ieșit la 48 de ani la pensie specială de 5.500 euro, ca orice luptător cu sistemul.

Cel puțin la ultimul, motivarea Maiei Sandu e de o solemnitate de se crapă pereții la auzirea anunțului. Cică l-a făcut de urgență cetățean moldovean pe caricatura aia de om, citez, în interesul țării. Vă dați seama, karatistul ratat al magistraturii românești a ajuns un soi de Maradona, corcit cu Mourinho, pe partea judiciară amândoi. Peste toți ăștia (și Dumnezeu mai știe câți alți civili de bine pe zona de Externe), a pus și Comisia Europeană umărul și a detașat-o la Chișinău, ca angajat pe propriu, pe eternă sinecuristă Anca Boagiu.

Obiectiv național, nu glumă, dacă au fost scoși de la naftalină toți băsiștii și toate creațiile sistemului din vremea bătrânului marinar, plus reziștii detașați o vreme la Bruxelles pe post de tehnocrați, ca nu cumva să greșească frații noștri de peste Prut cărarea dreaptă către spațiul comun al Uniunii Europene. După ce ani de zile le-am naturalizat valorile și le-am dat cetățenie, ca să se poată umple Occidentul de pițipoance și racheți cu pașapoarte românești, acum le dăm întru folosință și întrebuințare patriotică”, a spus Victor Ciutacu la Romania TV.

Quarterly Report - Editia 4

A venit decizia de la UEFA. Ce se întâmplă cu Corvinul, câștigătoarea Cupei României
A venit decizia de la UEFA. Ce se întâmplă cu Corvinul, câștigătoarea Cupei României
Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi, că echipa Corvinul Hunedoara, câştigătoarea Cupei României, a primit licenţa de participare în competiţiile europene. “Joi, 23 mai,...
Ajutorul uriaș al României pentru Republica Moldova: ”A ținut lumina aprinsă, la propriu, două ierni”
Ajutorul uriaș al României pentru Republica Moldova: ”A ținut lumina aprinsă, la propriu, două ierni”
Pentru două ierni, România ”a ţinut lumina aprinsă, la propriu, în Republica Moldova”, şi a reuşit să facă asta pentru că are un sistem energetic pregătit, a declarat, joi, 23 mai,...
#maia sandu, #Moldova, #decizie, #Cristi Danilet, #Victor Ciutacu , #stiri media