Maia Sandu, vizită fulger la Oradea. De ce a venit președintele Moldovei în secret în România

Duminica, 08 Ianuarie 2023, ora 22:30
22118 citiri
Maia Sandu, vizită fulger la Oradea. De ce a venit președintele Moldovei în secret în România
Maia Sandu a fost într-o scurtă vizită în Oradea FOTO Facebook/ Facebook/Florin Birta

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost într-o scurtă vizită în Oradea. Ea a părăsit România cu un zbor Tarom.

Sandu a optat pentru aceeași variantă ca și la aterizare, trecând prin terminalul de pasageri, potrivit aradon.ro.

„Întâlnirile sunt oportunități care ne ajută să dezvoltăm noi relații, să schimbăm opinii, bune practici pentru a identifica soluții problemelor cu care se confruntă societatea europeană. O astfel de întâlnire a fost si cea cu președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu pe care am avut plăcerea și onoarea să o primesc în Primăria Oradea și să-i exprim sentimentele de stimă pentru profilul de lider implicat pentru a scrie un capitol nou al Republicii Moldova. Aprecierile dumneaei pentru dezvoltarea orașului și a județului nostru și interesul pentru dezvoltarea de proiecte comune reconfirmă direcția performantă a administrației orădene și județene. În semn de respect față de frații noștri din Moldova, Municipiul Oradea si județul Bihor colaborează pentru construcția unui parc public în Băcioi, o suburbie a Chișinăului”, a postat primarul Florin Birta, la scurt timp după plecarea președintelui Republicii Moldova.

Potrivit Bihon.ro, duminică seară, cursa Tarom spre București a avut-o la bord pe președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Aceasta s-a aflat în Oradea pentru o scurtă vizită privată, chiar în perioada în care creștinii au sărbătorit Crăciunul pe rit vechi.

Maia Sandu a fost adusă la Aeroportul Oradea cu mașinile SPP, dar, spre deosebire de sosire, deminitarul s-a oprit pentru scurte declarații.

„Am fost pentru prima dată aici și mi-a plăcut orașul”, a spus aceasta.

Maia Sandu a declarat că s-a întâlnit cu primarul Florin Birta și cu Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, dar nu a oferit detalii despre ce anume a discutat cu edilii.

#maia sandu, #Maia Sandu presedinte Moldova, #oradea , #stiri politice