Maia Sandu, vizită fulger la Oradea. De ce a venit președintele Moldovei în secret în România

Duminica, 08 Ianuarie 2023, ora 22:30
22705 citiri
Maia Sandu, vizită fulger la Oradea. De ce a venit președintele Moldovei în secret în România
Maia Sandu a fost într-o scurtă vizită în Oradea FOTO Facebook/ Facebook/Florin Birta

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost într-o scurtă vizită în Oradea. Ea a părăsit România cu un zbor Tarom.

Sandu a optat pentru aceeași variantă ca și la aterizare, trecând prin terminalul de pasageri, potrivit aradon.ro.

„Întâlnirile sunt oportunități care ne ajută să dezvoltăm noi relații, să schimbăm opinii, bune practici pentru a identifica soluții problemelor cu care se confruntă societatea europeană. O astfel de întâlnire a fost si cea cu președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu pe care am avut plăcerea și onoarea să o primesc în Primăria Oradea și să-i exprim sentimentele de stimă pentru profilul de lider implicat pentru a scrie un capitol nou al Republicii Moldova. Aprecierile dumneaei pentru dezvoltarea orașului și a județului nostru și interesul pentru dezvoltarea de proiecte comune reconfirmă direcția performantă a administrației orădene și județene. În semn de respect față de frații noștri din Moldova, Municipiul Oradea si județul Bihor colaborează pentru construcția unui parc public în Băcioi, o suburbie a Chișinăului”, a postat primarul Florin Birta, la scurt timp după plecarea președintelui Republicii Moldova.

Potrivit Bihon.ro, duminică seară, cursa Tarom spre București a avut-o la bord pe președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Aceasta s-a aflat în Oradea pentru o scurtă vizită privată, chiar în perioada în care creștinii au sărbătorit Crăciunul pe rit vechi.

Maia Sandu a fost adusă la Aeroportul Oradea cu mașinile SPP, dar, spre deosebire de sosire, deminitarul s-a oprit pentru scurte declarații.

„Am fost pentru prima dată aici și mi-a plăcut orașul”, a spus aceasta.

Maia Sandu a declarat că s-a întâlnit cu primarul Florin Birta și cu Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, dar nu a oferit detalii despre ce anume a discutat cu edilii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Referendumul privind aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană (UE) se vor desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, pe data de 20 octombrie 2024. Curtea Constituțională a...
#maia sandu, #Maia Sandu presedinte Moldova, #oradea , #stiri politice