Mesajul președintelui Maia Sandu, de Crăciun. „În pomul din anul acesta vom avea parte de mai puține luminițe”

Duminica, 25 Decembrie 2022, ora 22:34
2961 citiri
Mesajul președintelui Maia Sandu, de Crăciun. „În pomul din anul acesta vom avea parte de mai puține luminițe”
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj pe Facebook duminică, 25 decembrie, cu ocazia Crăciunului FOTO Facebook/ Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj pe Facebook duminică, 25 decembrie, cu ocazia Crăciunului.

Maia Sandu a vorbit despre ajutorul dat de moldoveni ucrainenilor si despre faptul că anul acesta în brad vor fi mai puține luminițe, făcând aluzie la criza energetică.

„După un an greu, am ajuns în pragul luminatelor sărbători de Crăciun. Crăciunul e despre naștere și celebrare, despre viață și speranță, despre generozitate și smerenie. Despre suflet deschis spre bucuriile cerurilor, dar și spre bucuriile celor apropiați. E despre legătura noastră puternică cu cei plecați și cu cei care vin. Nu e sărbătoare mai așteptată de către cei mici, dar și de către cei mari, de către cei numeroși, dar și de către cei singuri. Fiecare dintre noi, în aceste zile, are nevoie de o mică minune. Fiecare dintre noi, în aceste zile, poate face o mică minune pentru celălalt.

Știu că în pomul din anul acesta vom avea parte de mai puține luminițe, dar cu siguranță vom fi și vom rămâne de partea luminii. De partea luminoasă a lumii. Nu opulența, nu răsfățul, nu risipa marchează spiritul acestei sărbători, ci grija. Grija naturală față de ceea ce avem, de aproapele nostru, de curățenia obrazului, de frumusețea lumii pe care o lăsăm după noi.

Atunci când vorbim despre spiritul creștin, vorbim exact despre ceea ce ați făcut, dragi moldoveni, în acest an - ați deschis, fără să așteptați recompensă și mărire, ușile caselor voastre și ați împărțit bucata de pâine cu vecinii noștri ucraineni, aflați în mare cumpănă. Ați fost și sunteți demni, inimoși și săritori la nevoie. Sunt mândră și recunoscătoare vouă. O lume întreagă a văzut cât sunteți de mărinimoși. Vă doresc sărbători frumoase, alături de cei dragi! Pace în suflet, pace în case, pace pe pământ! Crăciun fericit!”, a transmis președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

#maia sandu, #craciun, #criza energetica , #Stiri Maia Sandu
Comentarii
Poza Camelian_Propinatiu_scriitor
Camelian_Propinatiu_scriitor
rank 5
Poza Mann
Mann
rank 1