Maia Sandu susține că suspendarea licenței a şase posturi e menită să protejeze spaţiul informaţional şi să prevină dezinformarea

Sambata, 17 Decembrie 2022, ora 15:07
4393 citiri
Maia Sandu susține că suspendarea licenței a şase posturi e menită să protejeze spaţiul informaţional şi să prevină dezinformarea
Maia Sandu, presedintele Republicii Moldova FOTO Facebook

Suspendarea licenţei de emisie a şase posturi de televiziune vine să protejeze spaţiul informaţional naţional şi să prevină dezinformarea, a afirmat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în reacţie la decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale anunţată vineri, transmite sâmbătă Moldpres.

"Decizia are la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privinţa acestor posturi, care arată lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din ţară şi a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, şi vine să protejeze spaţiul informaţional naţional şi să prevină dezinformarea", a punctat şefa statului într-un comunicat publicat de Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale.

De asemenea, preşedintele Maia Sandu a subliniat că, în actuala situaţie incertă în care se află ţara, este foarte important să fie prevenită orice încercare de destabilizare a ţării.

"Păstrarea păcii şi stabilităţii în Moldova este prioritatea noastră, în contextul dificil în care ne aflăm, având război la hotar. Iar protejarea spaţiului informaţional naţional este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare, puse la cale de persoane supuse sancţiunilor internaţionale. Nu putem admite ca, în această perioadă plină de provocări, securitatea statului şi viaţa liniştită a cetăţenilor să fie puse în pericol de fugari care doresc un singur lucru - să scape de justiţie", a conchis şefa statului.

Şase posturi de televiziune din Republica Moldova îşi vor suspenda activitatea pe durata stării de urgenţă, conform unei decizii aprobate vineri în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE), prezidate de prim-ministrul moldovean Natalia Gavriliţa. Este vorba de Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova şi TV6.

#maia sandu, #suspendare licenta, #Republica Moldova, #post TV, #propaganda , #Stiri Maia Sandu
Comentarii
V
vgabriel2k
rank 2
jumatate din titluri cu maia-hi,ivana knoll.,febra camilei..
T
titi_gutan
rank 1