Cum a fost convinsă mama unui copil bolnav să-i dea 60.000 de euro "măicuţei Filofteea": "Ai băgat de seamă, pe timpul nopţii, nişte pocnituri prin mobilă sau parchet?"

Marti, 09 August 2022, ora 13:30
3783 citiri
Cum a fost convinsă mama unui copil bolnav să-i dea 60.000 de euro "măicuţei Filofteea": "Ai băgat de seamă, pe timpul nopţii, nişte pocnituri prin mobilă sau parchet?"
Cristina Ghiocel sau măicuţa Filofteea împreună cu Victor Mantu, ”părintele stareţ” al unei mănăstiri din Urlaţi, Prahova, au înșelat mai mulţi români FOTO Hepta

O tânără din Ploieşti a reuşit să adune 60.000 de euro folosindu-se de necazurile și de naivitatea oamenilor aflaţi în situaţii critice.

Aceasta le garanta vindecarea rapidă sau rezolvarea unor probleme în baza unor „lucrări”.

Cristina Ghiocel sau măicuţa Filofteea, aşa cum se recomanda pe internet, împreună cu Victor Mantu, ”părintele stareţ” al unei mănăstiri din Urlaţi, Prahova, au înșelat mai mulţi români în mediul virtual.

Aveau un site unde se recomandau „feţe bisericeşti experţi în magie albă“.

Convinşi că doar ”lucrarea” măicuţei cu har divin le mai poate rezolva necazurile, oamenii au dat mulți bani, scrie adevarul.ro.

Cum funcționa înșelătoria

La început, femeia cerea sume simbolice, o sută de euro, dar ajungea în câteva zile să obțină toţi banii pe care oamenii erau dispuşi să-i dea pentru a scăpa de probleme.

Mama unui copil bolnav din Bistriţa a plătit 60.000 de euro.

Timp de trei ani femeia le-a trimis prin transfer bancar sume mari de bani, chiar şi câte 5.000 de euro odată, ajungând să se împrumute la rude, prieteni şi bănci doar pentru a satisface nevoile ”lucrării”.

Era amenințată că dacă nu plătește lucrarea neterminată va întoarce răul încă nebiruit de vrăjile ”măicuţei”: „N-o să mai fiţi bine niciodată”.

”Jur că nu mă mai apropii de lucrare şi-atunci o să vezi ce ţi se-ntâmplă. (…) Vă bateţi joc de casa domnului să ştiţi, dacă luni nu trimiteţi bani. (…) Am toate datele dumneavoastră şi pozele. Acum intru în lucrare”.

Ca să ajungă să obţină zeci de mii de euro, şarlatanii le spuneau oamenilor că farmecele lor au început să lucreze.

Îi întrebau dacă au început să simtă ”amorţeli” până în vârful unghiei de la picior, dacă aud zgomote prin casă noaptea, dacă au stări de rău sau ameţeli.

„Spuneţi-mi, vă rog frumos, aţi băgat de seamă pe timpul nopţii, nişte pocnituri prin mobilă sau prin duşumea, prin parchet?”.

Cu astfel de replici, escrocii mai obţineau câte o mie de euro.

Într-un final, cei doi au fost reclamaţi la poliţie şi au ajuns să fie judecaţi pentru înşelăciune.

Pe parcursul procesului, ”părintele stareţ” a murit.

Tânăra a fost condamnată de Judecătoria Ploieşti la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii.

Instanţa a decis însă să pună sechestru pe casa tinerei pentru ca victimele sale să-şi poată recupera banii. Sentinţa Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va fi mare...
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Din cauza scumpirilor, unii români au renunțat la vacanțe sau își permit cu mari sacrificii una pe an. La cealaltă extremă sunt cei care pleacă des în vacanțe mai scurte sau mai lungi,...
#maicuta, #staret, #inselatorii, #bani, #oameni, #Internet, #rezolvare, #probleme, #boli, #Ploiesti , #politie