Fascinanta poveste a unei măicuțe-medic de la Timișoara. Managerul spitalului: „Pacienții o adoră”

Marti, 13 Decembrie 2022, ora 08:35
4700 citiri
Fascinanta poveste a unei măicuțe-medic de la Timișoara. Managerul spitalului: „Pacienții o adoră”
Maica Anastasia - medic primar la Spitalul CFR Timișoara FOTO Adevărul

Spitalul CFR din Timișoara are angajată o măicuță pe postul de medic primar de Medicină Internă. Maica Anastasia - Ana Maria Pah după numele din buletin îi fascinează pe pacienți cu bunătatea sa.

Medicul primar Ana Maria Pah lucrează din vara anului 2022 în în Secția de Boli Interne a Spitalului Clinic CF Timișoara.

„Asta a fost rânduiala lui Dumnezeu. Dacă m-ați fi întrebat acum câțiva ani ce o să fac și unde o să fiu, nu știam să vă răspund. Dar iată că Dumnezeu a aranjat așa de bine lucrurile încât sunt aici și sunt și măicuță, și doctor”, a declarat măicuța-doctor Ana Maria Pah pentru „Adevărul”.

Originară dintr-o localitate de lângă Jibou, județul Sălaj, a terminat Facultatea de Teologie din Timișoara și apoi a urmat Medicina. În anul patru, Ana Maria Pah a intrat în mănăstire, devenind maica Anastasia. A fost convinsă că poate fi mai utilă în societate decât la un schit.

La spital, îmbracă deopotrivă halatul alb cu stetoscopul la gât, dar și haina monahală.

„Am analizat foarte mult anxietatea și depresia la pacienții coronarieni. Am lucrat împreună cu un psiholog al spitalului, și să știți că pacienții care și-au corectat anxietatea și depresia au evoluat mult mai bine după o intervenție cardiologică. Dar depinde de pacient, fiecare om are particularitatea lui. Cel mai greu e să lucrezi cu sufletul omului, pentru că numai Dumnezeu știe ce este acolo. Dar sunt pacienți care îmi vorbesc și despre problemele lor. În special, mamele se necăjesc foarte mult pentru copii. Și atunci apar diferite boli, în funcție de care organ este mai sensibil. Pot să vă spun că bolile trupești, marea majoritate a lor, sunt legate și de o problemă sufletească”, a povestit măicuța-doctor de la Spitalul Clinic CF Timișoara.

„Este un medic extraordinar, are un har deosebit. Pacienții o adoră. Iată că reușim să mergem și pe nișa aceea de empatie extraordinară dobândită prin faptul că are o facultate de teologie. Dar este medic primar de medicină internă, este medic specialist de cardiologie, profesional este extraordinar de bună”, a spus și Stela Iurciuc, managerul Spitalului CF din Timișoara.

Medicul care era de gardă în noaptea în care Alexandra a murit în spitalul din Botoşani şi-a mutat averea. Reacția familiei victimei
Medicul care era de gardă în noaptea în care Alexandra a murit în spitalul din Botoşani şi-a mutat averea. Reacția familiei victimei
Avocata familiei Alexandrei Ivanov, tânăra care a murit în Maternitatea Botoşani din cauza neglijenţei cadrelor medicale, a anunţat, vineri, că va cere procurorilor Parchetului de pe lângă...
Moarte misterioasă a unei fete de trei ani. Micuța a fost găsită inconștientă de tatăl său
Moarte misterioasă a unei fete de trei ani. Micuța a fost găsită inconștientă de tatăl său
O fetiță de trei ani din Timișoara a murit în condiții misterioase după ce tatăl său a găsit-o inconștientă în casă. Potrivit observatornews.ro, părinţii susţin că fetiţa s-ar...
#maicuta, #spital, #Timisoara, #medic , #stiri sociale