Cu fata la alegatori: Cătălin Drulă despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024

Circul în coaliție continuă, în lipsa premierului. PSD și PNL se întrec în intenții, în timp ce pensionarii fac față cu greu scumpirilor

Miercuri, 26 Octombrie 2022, ora 21:50
2768 citiri
Circul în coaliție continuă, în lipsa premierului. PSD și PNL se întrec în intenții, în timp ce pensionarii fac față cu greu scumpirilor
Coaliția de guvernare încă nu a anunțat cu cât vor fi majorate pensiile din 2023 FOTO Pixabay

Un nou scandal pe tema pensiilor a izbucnit miercuri seară 26 octombrie, între PSD și PNL.

După ce social-democrații au transmis că sunt singurii care se luptă pentru majorarea pensiilor, liberalii au amintit despre sprijinul constant pe care l-au acordat pensionarilor.

PSD este singurul partid care s-a luptat întotdeauna pentru creşterea pensiilor românilor. În schimb, liderii Dreptei consideră creşterea pensiilor o povară, care merită purtată doar în preajma campaniilor electorale”, au scris, miercuri seară, pe Facebook, liderii PSD.

Potrivit acestora, ”PSD continuă să se lupte pentru ca toţi cei care au muncit o viaţă să aibă pensii decente, care să-i protejeze în faţa creşterilor de preţuri. O creştere sustenabilă şi corectă”.

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, într-un video care însoţeşte postarea, că pensiile nu ar fi crescut deloc în acest an fără PSD.

”Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă nu ar fi intrat PSD la guvernare”, a declarat Ciolacu.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a menţionat consecvenţa Partidului Naţional Liberal în a creşte pensiile, de fiecare dată când s-a aflat la guvernare.

”În anii în care a fost la guvernare, Partidul Naţional Liberal a fost consecvent în demersurile făcute pentru a sprijini pensionarii. Guvernul condus de PNL a crescut pensiile atât la 1 septembrie 2020, când punctul de pensie a crescut cu 14% (de la 1.265 lei la 1.442 lei), cât şi la 1 ianuarie 2022, când a fost majorat punctul de pensie cu 10% (de la 1.442 lei la 1.586 lei). Totodată, pentru a veni în sprijinul pensionarilor afectaţi de creşterile de preţuri, guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a acordat un sprijin financiar în luna ianuarie celor cu pensii mai mici sau egale cu 1600 de lei. Iar, în luna iulie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2000 de lei au primit un alt sprijin financiar în valoare de 700 de lei”, a scris Stroe pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că liberalii caută soluţiile pentru ca majorarea de anul viitor să fie cât mai aproape de rata inflaţiei.

”În continuare, PNL consideră că pensiile trebuie să crească şi căutăm soluţiile prin care această majorare să fie cât mai aproape de rata inflaţiei, ţinând cont şi de limita în care poate fi sustenabilă de la bugetul de stat. Atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Nicolae Ciucă au spus foarte clar că pensionarii din România nu pot şi nu trebuie să suporte efectele inflaţiei. PNL a majorat pensiile când a fost la guvernare şi o va face şi începând cu anul viitor”, a mai scris Ionuţ Stroe.

Miercuri și joi, premierul Nicolae Ciucă face o vizită oficială la Bruxelles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu Piedone, ironizat de un lider politic: ”Un fel de Șoșoacă cu barbă”
Cristian Popescu Piedone, ironizat de un lider politic: ”Un fel de Șoșoacă cu barbă”
Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că, după ce au anunțat listele comune, PSD și PNL au căzut cu zece procente în sondajele interne ale Alianței Dreapta Unită. Într-un interviu la RFI,...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#majorare pensii, #scandal coalitie PSD PDL, #Nicolae ciuca premier , #stiri politice
Comentarii