Șase semne că ești o mamă enervantă despre care vorbește toată lumea la poarta școlii. Greșeli pe care să nu le faci pe grupurile de Whatsapp

Marti, 10 Septembrie 2024, ora 20:48
2297 citiri
Șase semne că ești o mamă enervantă despre care vorbește toată lumea la poarta școlii. Greșeli pe care să nu le faci pe grupurile de Whatsapp
Părinți și copii în curtea școlii FOTO captură YouTube

Fiecare toamnă aduce cu ea stresul lunii de început de școală. Diminețile sunt marcate de crize pentru alegerea hainelor, mofturi legate de pachețelul de prânz și lacrimi de epuizare înainte de somn. Desigur, trebuie să te ocupi și de copii.

Pentru o doză suplimentară de tensiune, examinează dinamica grupurilor de mămici de la școală. Nu putem fi prieteni cu toți, dar există câteva strategii care te pot ajuta să eviți să devii acel părinte pe care ceilalți îl privesc cu dispreț și pe care încearcă să-l evite.

„A fi părinte este un subiect foarte delicat,” spune Jo Bryant, expert în etichetă. „Fiecare are propriile standarde, valori și dinamici familiale.”

„În majoritatea claselor de școală primară vei găsi o gamă largă de părinți, de la cei foarte implicați și organizați, până la cei veșnic dezordonați sau cei cărora nu le pasă. E bine să te situezi undeva la mijloc.”

Iată cele mai frecvente șase puncte de tensiune la poarta școlii, potrivit expertei, pe care ar trebui să le eviți.

Greșeli de evitat pe WhatsApp

Poți dezactiva notificările grupului clasei permanent, dacă e nevoie, dar nu părăsi grupul, ar fi prea nepoliticos.

De asemenea, nu folosi grupul ca pe un asistent personal. Înainte de a întreba ceva acolo, verifică mai întâi mesajele de la școală. WhatsApp ar trebui să fie soluția de rezervă, nu prima opțiune.

Dacă ai un grup care cuprinde întregul an, limitează discuțiile la subiecte academice și practice. Pentru aspectele sociale, creează grupuri separate – nimeni nu vrea să primească 20 de mesaje despre o ieșire la pub la care nu pot participa. De asemenea, grupurile de WhatsApp ale clasei nu sunt locul potrivit pentru opinii extreme sau critici la adresa școlii.

Lucratul de acasă în timpul întâlnirilor de joacă

Dacă inviți copilul altcuiva la tine acasă după școală, anunță părintele respectiv dacă plănuiești să lucrezi în timp ce copiii se joacă.

Totuși, trebuie să fii accesibil în caz că cei mici au nevoie de tine.

Dacă ai o ședință pe Zoom de la care nu poți lipsi, cu ușa biroului închisă și fără posibilitatea de a fi deranjat, nu ar trebui să primești copiii altcuiva.

Există o etichetă clară când vine vorba de reciprocitatea întâlnirilor de joacă. Dacă este doar o joacă după școală și o porție de paste, e în regulă să nu inviți de fiecare dată înapoi. Însă, dacă cineva cheltuie mult pe activități sau conduce mult pentru a-ți lua copilul, trebuie să întorci favoarea.

Vă plângeți de mese

Trebuie să te vezi cu acești oameni în fiecare zi a săptămânii, timp de câțiva ani. Bârfele de la școală se răspândesc rapid, așa că nu merită să împărtășești nemulțumiri mărunte cu alt părinte.

Dacă nu ești încântat că copilul tău a primit McDonald's și gogoși la cină sau a stat patru ore în fața televizorului, pur și simplu refuză viitoarele invitații la joacă.

Iar dacă ofertele tale de joacă sunt refuzate constant, înțelege subtilitatea. E la fel ca în orice altă situație socială. Nu ai insista să inviți un prieten la pub dacă ar spune nu de fiecare dată.

Mergi mai departe și nu o lua prea personal.

Lipsa de implicare

Nu trebuie să participi ca voluntar la fiecare excursie sau eveniment, dar dacă alegi să mergi la un eveniment, este bine să oferi ajutor.

Dacă te plimbi prin târgul de Crăciun timp de o oră și jumătate, nu este greu să acorzi 30 de minute pentru a ajuta la tombolă, de exemplu. Este frustrant pentru alți părinți să te vadă profitând de eveniment fără a contribui la organizarea lui – și va fi evident că nu îți pasă. Comunitatea școlară depinde de implicarea fiecăruia.

Biroul de pe terenul de joacă

Odată ajuns pe terenul de joacă, ar trebui să eviți să folosești telefonul, exceptând cazul în care este o urgență. Asta transmite celor din jur „nu vorbiți cu mine” și, de asemenea, „nu îmi prioritzez copilul”. Cu excepția cazurilor vitale, poate aștepta cinci minute.

Aceasta este o manifestare de bune maniere și oferă un exemplu corect de utilizare a tehnologiei pentru copilul tău.

Lăudatul copilului

Alți părinți nu sunt prea interesați de succesul academic al copilului tău.

Nu face ceea ce a făcut o mamă pe care o cunosc, adică să verifice fișele de lectură ale altor copii care i-au vizitat casa pentru a le compara cu ale copilului ei.

Poți să te lauzi cu realizările copilului tău în fața familiei și a bunicilor, și poți răspunde la complimentele altor părinți, dar nu iniția o conversație despre cât de bine se descurcă copilul tău, scrie Dailymail.

Consiliere psihologică gratuită pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate. Proiect de lege
Consiliere psihologică gratuită pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate. Proiect de lege
Copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate vor beneficia de consiliere psihologică gratuită, la şcoală, potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputatul USR Filip Havârneanu....
Patru reguli de bază pentru a trăi mai mult. "Am planuri pentru viitor"
Patru reguli de bază pentru a trăi mai mult. "Am planuri pentru viitor"
S-ar putea să doriți să nu mai plătiți pentru ultimul tratament anti-îmbătrânire la modă, având în vedere că unele dintre cele mai bune modalități de a vă prelungi viața și...
#mama, #elevi, #scoala, #reguli, #eticheta, #barfa, #parinti, #WhatsApp , #stiri magazin
  1. Faimosul designer Ralph Lauren a împlinit 85 de ani. Care este povestea unuia dintre cei mai bogați oameni de afacere din lume FOTO
  2. Cardiologii recomandă mersul la sală. Cum ne ajută exercițiile de forță în păstrarea unei inimi sănătoase
  3. Care au fost cele mai căutate destinații turistice din România. Unde au plecat românii în vacanțe
  4. Horoscop zilnic. Luni, 14 octombrie. Zodiile care primesc niște bani
  5. Bancul zilei: Ce afaceri merg bine împreună
  6. Randi, prima reacție după ce a fost prins drogat la volan: „Beau ceaiuri, iau suplimente”
  7. Singurul lucru care spală pesticidele de pe fructe și legume. "Chiuveta este mai murdară decât credeți!"
  8. Premieră în Cosmos: SpaceX a reușit să captureze din zbor o parte din racheta Starship VIDEO
  9. Obiceiul considerat "sănătos" pentru o lungă perioadă, criticat de experții în longevitate: vă poate lua ani din viață
  10. 10 lucruri pe care le făceau părinții de azi în copilărie și care ar face Generația Z să plângă