Vezi castigatorii Festivalului de la Mamaia

Duminica, 28 August 2011, ora 19:37
4758 citiri

Piesa compusa de Marcel Dragomir, "Ciao amore, come stai?", a fost desemnata castigatoarea trofeului Mamaia 2011, a informat, duminica, directorul Festivalului National de Muzica Usoara Mamaia, Cristian Zgabercea, intr-o conferinta de presa sustinuta la Pavilionul Expozitional Constanta.

Castigatorului Trofeului Mamaia 2011 ii va fi oferit si un autoturism Skoda Fabia in valoare de peste 8.000 de euro, care va fi impartit de comun acord intre compozitor, textier si interpret.

La sectiunea "Creatie", locul intai si premiul de 1.500 de euro a fost atribuit melodiei "Sunt gelos" - compozitor Adrian Romcescu, textier Dana Dorian, interpret Mihai Bajinaru. Locul doi si premiul de 1.000 de euro a fost castigat de melodia "Mereu invingator" - compozitor Tudy Zaharescu, textier si interpret Ana Mardare.

Locul trei, cu premiul in valoare de 500 de euro, a fost acordat piesei "Doar a ta" - compozitori Liviu Cocoru, Marius Draghici, Catalin Fantaneanu, Dumitru Catalin Cotelin si Ana Maria Popa, textieri Theea Elisa Ioana Minculescu si Petrescu Laura, interpretata de trupa Perpetuum.

Premiile la categoria Creatie se vor imparti in proportiile - 60% compozitori, 30% interpreti si 10% textieri.

La sectiunea "Interpretare", locul intai a revenit Corneliei Goda, in varsta de 33 de ani, din Focsani, Vrancea. Rodica Elena Tudor, in varsta de 21 de ani, din Marginenii de Jos Prahova, s-a situat pe locul al doilea, in timp Nicoleta Ticala, in varsta de 22 de ani, din Bucuresti, a ocupat locul al treilea.

Premiile de 1.500 de euro pentru locul intai, 1.000 de euro pentru locul doi si 500 de euro pentru locul trei vor reveni integral interpretilor.

La sectiunea rock "Teo Peter", castigatoarea locului intai si a premiului de 1.500 de euro a fost desemnata trupa Vertigo. Trupa Pasager a castigat locul doi si premiul de 1.000 de euro iar trupa Tips s-a situat pe locul trei, castigand premiul de 500 de euro. Premiul "Teo Peter" a revenit trupei Addiction.

Presedintele juriului, Madalin Voicu, a anuntat in conferinta de presa ca premiul Fundatiei Internationale "Ion Voicu" ii va reveni lui Cristian Zgabercea, care "este vinovat de tot ceea ce s-a intamplat in ultimele patru-cinci zile".

De asemenea, Premiul TV Neptun ii va fi oferit trupei Vertigo, iar premiul "Margareta Paslaru" ii va reveni interpretei Bernice Chitiul.

Vicepresedintele Asociatiei Jurnalistilor Muzicali, Stefan Naftanaila, a anuntat ca premiul special oferit de asociatie va fi oferit interpretei Daniela Marin.

Premiile vor fi decernate duminica seara, in cadrul Galei laureatilor.

In conferinta de presa de la Pavilionul Expozitional Constanta directorul Festivalului Mamaia, Cristian Zgabercea, a facut o precizare referitoare la piesa "Vei mai fi", interpretata de solista Bernice Chitiul.

"As vrea sa fac o corectura despre o piesa care s-a scos din concurs ieri (n.red. - sambata). Piesa nu s-a scos din concurs fiindca ar fi fost plagiat, cum am auzit. Piesa s-a scos din concurs fiindca era o piesa veche si cantata deja. Din aceasta cauza s-a scos piesa lui Virgil Popescu, interpretata de Marina Florea in prima varianta, si la noi in festival de Bernice Chitiul", a declarat Cristian Zgabercea.

Juriul celei de-a 41-a editii a Festivalului de Muzica Usoara "Mamaia" 2011 a fost alcatuit din: Madalin Voicu (presedinte), Viorel Gavrila, Berti Barbera, Titus Andrei, Gabriela Scraba, Cristi Minculescu, Mihai Pocorschi, Andrei Tudor, Corina Chiriac, Andrei Partos, Adrian Ordean, Mircea Dragan si Cristian Zgabercea.

Ultima seara a festivalului va fi incheiata de recitalul trupei Cargo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Festival Mamaia castigatori, #festival mamaia 2011 , #stiri Mamaia