Gustări sănătoase pe care le poți lua seara ca să dormi mai bine

Luni, 25 Iulie 2022, ora 01:25
5128 citiri
Gustări sănătoase pe care le poți lua seara ca să dormi mai bine
Mâncatul seara, înainte de culcare, nu este neapărat un obicei nesănătos FOTO Unsplash

Cu toate că nu este recomandat să mâncăm seara, mulți oameni simt că nu pot să adoarmă dacă le este foame, astfel că nu le rămâne decât să cedeze și să facă o excursie până la frigider, uneori chiar în toiul nopții.

Există o serie de alimente sănătoase care nu numai că pot fi consumate seara fără nicio grijă, ci în plus contribuie la calitatea somnului, potrivit medical-news.org.

1. Prune uscate

Prunele uscate sunt pline de nutrienți precum vitamina B6, calciu, magneziu care favorizează producția de melatonină. Melatonina este un hormon pe care îl producem și care reglează somnul. Mâncați prunele uscate cu aproximativ treizeci de minute înainte de culcare pentru a obține rezultatele dorite.

2. Nuci

Nucile sunt o sursă excelentă de triptofan, care vă ajută la reglarea nivelului de serotonină și melatonină.

3. Pepene roșu

Dacă preferați ceva dulce seara, optați pentru fructe cu conținut ridicat de apă, cum ar fi pepenele roșu. Deshidratarea vă poate influența capacitatea de a adormi și calitatea somnului, așa că pepenele este varianta ideală.

4. Lapte cald

Laptele conține triptofan, drept urmare un pahar cald înainte de culcare vă va ajuta să adormiți mai repede.

5. Semințe de dovleac

Pe lângă un nivel ridicat de triptofan, semințele de dovleac sunt bogate în magneziu și zinc, ceea ce poate crește nivelul serotoninei. Creșterea aportului de magneziu vă poate ajuta la reglarea ciclului de somn, drept urmare vă veți simți odihnit când vă treziți.

6. Căpșune

Căpșunele conțin vitamina C și melatonină, ambele promovând un somn sănătos. De asemenea, conțin antioxidanți care luptă împotriva stresului și știm cu toții că eliminarea stresului este primul pas către un somn bun.

7. Ton

Tonul este bogat în vitamina B6, care ajută organismul să producă melatonină și seleniu, un antioxidant important. Oamenii care au o deficiență pot observa că le este mai greu să adoarmă comparativ cu cei cu niveluri normale de seleniu, așa că tonul este o masă excelentă pentru a ajuta la reglarea acestuia și pentru un somn mai bun.

8. Struguri

Strugurii conțin melatonină, astfel că, dacă îi consumați înainte de culcare, vor determina glanda pineală să înceapă de asemenea să producă melatonină, deci veți adormi mai rapid.

9. Banane

Bananele conțin magneziu și potasiu, care fac mușchii să se relaxeze, fapt ce duce la un somn mai odihnitor.

10. Kiwi

Kiwi conține vitaminele C și E ce pot îmbunătăți starea de spirit, dar și alți compuși importanți, precum magneziu, potasiu și melatonină, ce stimulează somnul.

11. Miere

Mierea vă ajută creierul să elibereze melatonină datorită zahărului pe care îl conține, ce crește nivelul de insulină, care apoi eliberează triptofan, devenind serotonină, rezultând melatonină. Mierea oferă ”combustibil” creierului pe tot parcursul nopții în timp ce dormi. Dacă consumați o lingură de miere înainte de culcare, veți dormi toată noaptea și nu vă veți trezi flămând.

12. Ananas

Ananasul conține melatonină din plin, așa că vă poate ajuta să dormiți mai bine și să vă treziți odihniți. Creșterea concentrației de melatonină produsă de ananas semnalează corpului că este timpul să dormi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mancat noaptea, #gustare, #culcare, #somn , #stiri sanatate