Care este echipa de fotbal cu cel mai scump lot din lume

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 08:48
2766 citiri
Care este echipa de fotbal cu cel mai scump lot din lume
Manchester City are cel mai scump lot din lume FOTO facebook

Gruparea engleză Manchester City are cel mai scump lot, arată un studiu al Observatorului fotbalului (CIES), care clasifică echipele din cele cinci mari campionate ale Europei în funcţie de sumele de transfer cheltuite pentru a-i recruta pe actualii lor jucători.

Manchester City, cu 1,064 miliarde de euro, este pe primul loc, urmată de concitadina Manchester United, cu 1,001 miliarde de euro. Cele două cluburi din Manchester sunt singurele din lume care au cheltuit mai mult de un miliard de euro pentru alcătuirea lotului (incluzând bonusuri, indiferent de plata efectivă, menţionează CIES).

Chelsea Londra, cu 881 milioane de euro a urcat pe locul 3, în locul lui Paris Saint-Germain, care se află acum pe locul 4, cu 847 milioane de euro. Pe poziţia a 5-a este Liverpool, cu 777 de milioane de euro.

Top 10 este completat de Real Madrid (721 milioane de euro), FC Barcelona (626 milioane de euro), Arsenal Londra (534 milioane de euro), Tottenham Hotspur (519 milioane de euro) şi Atletico Madrid (502 milioane de euro).

Pe locul 11 este Bayern Munchen (499 de milioane de euro), urmată de Newcastle United (481 de milioane de euro), Juventus Torino (473 de milioane de euro) şi West Ham United (423 de milioane de euro), aceasta din urmă fiind una din adversarele lui FCSB în Grupa B din Europa Conference League.

Raportul lunar din septembrie prezintă analize financiare suplimentare cu privire la transferurile din Big 5. Raportul dezvăluie că Manchester United are cel mai negativ bilanţ privind operaţiunile de transfer realizate în ultimul deceniu (-1,27 miliarde de euro), urmat de Manchester City (-902 milioane de euro) şi Paris Saint-Germain (-868 milioane de euro).

Gruparea franceză Lille este echipa din Big 5 cu cel mai bun bilanţ (+379 milioane de euro).

Pierdere grea pentru Manchester City în lupta pentru titlu. Ce meci important va rata vedeta Haaland
Pierdere grea pentru Manchester City în lupta pentru titlu. Ce meci important va rata vedeta Haaland
Manchester City, campioana en-titre a Angliei, nu se va putea baza pe vedeta Erling Haaland în meciul de joi cu Brighton, din Premier League, a anunţat miercuri antrenorul Pep Guardiola, scrie...
Vedeta lui Manchester City ar putea ajunge la Barcelona! Cât este clauza de reziliere
Vedeta lui Manchester City ar putea ajunge la Barcelona! Cât este clauza de reziliere
Eșecul celor de la Barcelona cu 3-2 în El Clasico împotriva celor de la Real Madrid a anulat în cea mai mare parte șansele catalanilor la titlu. Xavi va pleca de la cârma echipei la...
#manchester city, #lot, #scump, #valoare, #mondial , #stiri fotbal