Cine e jucătorul care i-a luat fața lui Haaland la Manchester City: ”E cel mai bun din Premier League”

Luni, 04 Martie 2024, ora 09:27
1666 citiri
Cine e jucătorul care i-a luat fața lui Haaland la Manchester City: ”E cel mai bun din Premier League”
Foden, felicitat de Guardiola

''Phil Foden a fost mereu un jucător talentat, dar el a câştigat maturitate", l-a complimentat antrenorul echipei de fotbal Manchester City, Pep Guardiola, după dubla reuşită de atacantul său în meciul câştigat cu Manchester United (3-1), considerându-l "cel mai bun jucător din Premier League la ora actuală", informează AFP.

Tehnicianul spaniol a scos în evidenţă "numărul de meciuri" disputate de jucătorul de 23 de ani, care se află deja la 40 luându-l în calcul pe cel de duminică, pentru a ilustra progresul său din acest sezon.

"El a fost mereu un jucător talentat, dar a câştigat maturitate şi înţelege mai bine jocul, în special în plan defensiv. El poate juca la mijloc, pe dreapta, poate juca pe partea stângă, poate înscrie venind de pe stânga", a descris Guardiola pentru BBC.

"Ce poţi spune mai mult. El este cel mai bun jucător din Premier League la ora actuală pentru ansamblul jocului său. Este incredibil", a adăugat tehnicianul lui Manchester City, echipa de pe locul doi în clasament la un punct în urma liderului Liverpool.

Foden a înscris 18 goluri în toate competiţiile, cel mai bun bilanţ al său în cursul unui sezon.

"Este obiectivul meu să strălucesc la marile meciuri", a declarat Foden pentru Sky Sports.

La rândul său, căpitanul Kyle Walker a afirmat: "În acest sezon, Phil a fost de-a dreptul excepţional. Este nivelul pe care şi l-a fixat. El trebuie să continue aşa".

Manchester City a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formaţia Manchester United, duminică, în derby-ul etapei a 27-a a campionatului de fotbal al Angliei.

United a deschis scorul în debutul meciului de pe Etihad Stadium, prin Marcus Rashford (8), însă "cetăţenii" au egalat după pauză (56), prin Phil Foden, cel mai bun jucător al meciului, care a reuşit apoi dubla în minutul 80. Rezultatul final a fost stabilit de norvegianul Erling Haaland, în minutul 90+1.

Pep Guardiola, după a doua semifinală în 4 zile: ”O porcărie, nu înțeleg cum am supraviețuit”
Pep Guardiola, după a doua semifinală în 4 zile: ”O porcărie, nu înțeleg cum am supraviețuit”
Două semifinale în patru zile. Aceasta a fost provocarea cu care s-a confruntat Manchester City, care a învins-o pe Chelsea cu 1-0 în semifinalele Cupei Angliei, sâmbătă, la trei zile după...
Schimbare de lider în Premier League. Echipa care a pus presiune pe Manchester City
Schimbare de lider în Premier League. Echipa care a pus presiune pe Manchester City
Arsenal Londra a preluat pentru moment poziţia de lider în Premier League după victoria cu 2-0 obţinută sâmbătă seara în deplasare, în faţa lui Wolverhampton, în etapa a 34-a....
#manchester city, #premier league, #Phil Foden, #Erling Haaland , #stiri fotbal