Scandal la nationala Frantei! Selectionerul Didier Deschamps, atac dur la un fotbalist de renume

Marti, 01 Iunie 2021, ora 22:00
4967 citiri
Scandal la nationala Frantei! Selectionerul Didier Deschamps, atac dur la un fotbalist de renume
Didier Deschamps. Foto: Facebook / Soccer Scoop

Didier Deschamps, antrenorul echipei Frantei, care se pregateste pentru Euro-2020, a vorbit despre cazul lui Aymeric Laporte in timpul unui interviu cu mai multe publicatii regionale, citat de lequipe.fr.

Fundasul central al echipei Manchester City, care nu are nicio selectie cu reprezentativa "cocosului galic", a optat pentru Spania, dupa ce a fost naturalizat recent.

"El are acea libertate, atat timp cat nu a jucat cu noi. Zece secunde cu ar fi fost suficiente... El a fost mereu pe listele preliminare, dar a existat si concurenta", a explicat Deschamps.

Daca pare sa inteleaga alegerea lui Laporte, Deschamps are insa o critica de facut: "Nu iau un jucator ca sa-l impiedic sa aiba a doua alegere. Nu aveam de gand sa-l blochez. Apoi, ceea ce ma deranjeaza este ce a putut sa spuna si nu este adevarat (n.r. - Laporte a declarat ca i-a trimis un mesaj lui Didier Deschamps, dar ca nu a primit niciun raspuns).

Singurul mesaj pe care l-am primit de la el a fost in octombrie, pentru o situatie specifica, dupa ce s-a accidentat in septembrie, el nu mai era pe listele preliminare. Nu e o scapare, este alegerea lui. Ii doresc drum bun! Face parte din libertatea lui."

Real Madrid si-a prezentat noul antrenor OFICIAL

Jucatorul nascut in Franta, la Agen, a fost inclus in lotul nationalei spaniole pentru Euro-2020 (11 iunie -11 iulie).

Desi francez prin nastere, Aymeric Laporte avea un strabunic basc si astfel a ajuns, in 2012, la Athletic Bilbao, unde, la un moment dat, era singurul strain din lot. Anterior, el a fost "inregimentat" ca junior la un club din regiunea franceza a Tarii Bascilor, Bayonne, si apoi la Basconia, inainte de a ajunge la Athletic.

La 30 ianuarie 2018, jucatorul de orgine basca a fost transferat de Manchester City de la Bilbao, in schimbul sumei record atunci pentru "cetateni", de 65 de milioane de euro.

Laporte a fost al doilea cel mai scump fundas din istorie, dupa ce Liverpool a platit, in aceeasi luna a anului 2018, clubului Southampton 84 de milioane de euro pentru olandezul Virgil Van Dijk.

Jucatorul de 27 de ani, care a evoluat de 19 ori pentru nationala de tineret a Frantei, a fost convocat de trei ori la prima reprezentativa a "cocosului galic", dar nu a jucat niciun minut, astfel ca acum a primit dreptu de a evolua in nationala spaniola.

Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Portarul internaţional Hossein Hosseini a fost suspendat timp de un meci de către Federaţia Iraniană de Fotbal pentru că a luat în braţe o suporteriţă în timpul unui meci din campionat,...
Pep Guardiola, după a doua semifinală în 4 zile: ”O porcărie, nu înțeleg cum am supraviețuit”
Pep Guardiola, după a doua semifinală în 4 zile: ”O porcărie, nu înțeleg cum am supraviețuit”
Două semifinale în patru zile. Aceasta a fost provocarea cu care s-a confruntat Manchester City, care a învins-o pe Chelsea cu 1-0 în semifinalele Cupei Angliei, sâmbătă, la trei zile după...
#Didier Deschamps Franta, #fotbalist, #manchester city, #nationala Frantei , #stiri Manchester City