Manchester United intră într-o nouă eră. Anunțul făcut de clubul englez

Miercuri, 21 Februarie 2024, ora 10:21
1891 citiri
Manchester United intră într-o nouă eră. Anunțul făcut de clubul englez
Manchester United FOTO facebook

Manchester United a anunţat marţi seară că miliardarul britanic Jim Ratcliffe – care, prin grupul său Ineos, deţine în Franţa OGC Nice - a preluat o participaţie de 27,7% la club. Tranzacţia a fost aprobată de Premier League încă de săptămâna trecută.

"Să devin coproprietar al clubului Manchester United este o mare onoare şi vine cu o mare responsabilitate", a declarat Jim Ratcliffe pe site-ul clubului. " Acest moment marchează finalizarea tranzacţiei, dar este doar începutul călătoriei noastre pentru a readuce Manchester United la vârful fotbalului englez, european şi mondial, cu facilităţi de clasă mondială pentru fanii noştri. Munca pentru atingerea acestor obiective se va accelera începând de astăzi".

Glazer rămâne acţionar majoritar, Ratcliffe la cârmă

Bărbatul în vârstă de 71 de ani a declarat în ianuarie că speră ca participaţia sa la Manchester United să fie oficializată la jumătatea lunii februarie. În urma aprobării Premier League săptămâna trecută şi a validării recente a Federaţiei Engleze de Fotbal, participaţia sa minoritară a fost finalizată.

Familia Glazer va rămâne acţionarul majoritar al clubului, dar Jim Ratcliffe şi Ineos vor prelua controlul asupra părţii sportive a afacerii, ceea ce înseamnă că vor fi la cârma lui Manchester United în activitatea de zi cu zi.

Joel Glazer i-a urat bun venit lui Jim Ratcliffe în calitate de coproprietar. "Aştept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu el şi cu INEOS Sport pentru a asigura un viitor strălucit pentru Manchester United", a afirmat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fotbalist trecut pe la Manchester United, diagnosticat cu cancer a treia oară
Fotbalist trecut pe la Manchester United, diagnosticat cu cancer a treia oară
Fostul fotbalist Joe Thompson a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer pentru a treia oară, scrie sky,com. Fostul mijlocaş de la Rochdale a fost diagnosticat prima dată cu limfom...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#manchester united, #actiuni, #vinzare, #club, #Ratcliffe , #stiri fotbal