Manfred Weber ii cere lui Timmermans sa sanctioneze PSD care ar vrea sa legalizeze coruptia

Vineri, 22 Martie 2019, ora 16:13
9079 citiri
Manfred Weber ii cere lui Timmermans sa sanctioneze PSD care ar vrea sa legalizeze coruptia

Liderul grupului europarlamentar conservator, Manfred Weber, l-a criticiat pe prim-vicepresedintele Comisiei Europene (CE) Frans Timmermans pentru ca nu sanctioneaza Partidul Social Democrat (PSD) din Romania si pe social-democratii maltezi.

Intr-un interviu publicat vineri de cotidianul german Suddeutsche Zeitung si citat de AFP, Weber a precizat si ca actioneaza pentru a-i priva pe "cretinii" din partide de extrema dreapta de orice responsabilitate politica.

Manfred Weber i-a invitat pe social-democratii din Parlametul European (PE) si pe candidatul lor Frans Timmermans sa-si faca curatenie in interior si sa sanctioneze partidele-problema.

Citeste si Weber: Respect pentru cei care ies in strada. Trebuie un mecanism la nivelul UE pentru garantarea respectarii statului de drept

"Eu vad ca el (Timmermans) nu ridica nici macar degetul mic impotriva social-democratilor din Romania, care sunt pe cale sa legalizeze in parte coruptia", a denuntat el.

Manfred Weber considera, de asemenea, partidul social-democrat maltez un partid cu probleme, in contextul in care ancheta in vederea elucidarii asasinarii jurnalistei specializate in cazuri de coruptie Daphne Caruana Galizia s-a blocat.

Manfred Weber ii ataca pe "cretinii" de extrema dreapta

"Majoritatea mea de maine este de centru", a clamat bavarezul, care candideaza la presedintia Comisiei Europene, dupa ce actualul mandat se va fi incheiat.

"Ma bat exact pentru asta, pentru a face astfel incat cretini de dreapta ca cei de la AfD", Alternativa pentru Germania, un partid german de extrema dreapta, "sau ca cei din partidul lui (Marine) Le Pen sa nu obtina vreo responsabilitate politica", a declarat el.

In aceasta privinta, el a exclus orice colaborare cu Partidul Lege si Justitie (PiS, conservatori, eurosceptici, xenofobi) din Polonia sau cu Liga (extrema dreapta) a vicepremierului Matteo Salvini, care guverneaza in Italia alaturi de Miscarea Cinci Stele (M5S, antisistem, populisti).

In urma unor indelungate tergiversari, Partidul Popular European (PPE) a sfarsit prin a suspenda provizoriu, fara sa-l excluda, Partidul Fidesz al premierului suveranist ungar Viktor Orban, in urma unor derapaje si a unor atacuri la adresa statului de drept.

Vezi si reactia UDMR dupa ce partidul lui Viktor Orban a fost suspendat din PPE

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...