De ce Maradona și Pele nu au câștigat niciodată Balonul de Aur. Strigătul de furie al argentinianului

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 01:12
5211 citiri
De ce Maradona și Pele nu au câștigat niciodată Balonul de Aur. Strigătul de furie al argentinianului
Diego Armando Maradona

Karim Benzema a câștigat Balonul de Aur în 2022. Deși sunt considerați cei mai buni fotbaliști din istorie, Pele și Maradona nu au luat niciodată Balonul de Aur.

Trofeul a fost creat în 1956 de ziaristul francez Gabriel Hanot și răsplătea cel mai bun jucător născut în Europa.

Acesta a fost un handicap major pentru Pele și Maradona, fotbaliști cu origini în America de Sud.

Abia în 1995 (exact anul în care s-a retras Maradona), France Football a schimbat regulile, astfel încât și un fotbalist non european să poată pune mâna pe trofeu.

Primul jucător fără origini în Europa care a câștigat Balonul de Aur a fost liberianul George Weah, în 1995, iar Ronaldo a fost primul fotbalist sud-american care a luat acest trofeu, în 1997.

"În 1983 a câştigat Platini, dar şi eu reuşisem câteva lucruri bune la Barcelona. Puteam să-l primesc atunci… Aşa că e primul.

În ’84, tot francezul. Pe bune?! Hai să spunem că nu aş fi putut să câştig atunci, tocmai plecasem de la Barcelona. Apoi, în ’85, din nou Platini. Ce naiba, le cumpăra?

Acum urmează 1986, când Belanov a câştigat. Igor Belanov? Pe bune?! A fost anul în care am câştigat Campionatul Mondial, când eu jucam pentru Argentina, în caz că cineva a uitat.

Deci, două Baloane de Aur. Gullit în 1987. Dar eu? Campion cu Napoli. Nu a fost ceva uşor să transform echipa în una campioană. Al treilea Balon.

Marco van Basten în 1988. Ok, a câştigat Europeanul, dar eu am reuşit lucruri şi mai mari atunci. Am ajuns la patru. În 1989, din nou Marco van Basten. Eu cu Napoli am câştigat Cupa UEFA. Putea să fie al cincilea.

În 1990 a fost bunul meu prieten Matthaus. E adevărat, el a câştigat Cupa Mondială, dar eu luasem al doilea titlu cu Napoli şi am ajuns în finală cu Argentina. Balonul de Aur cu numărul şase.

Am ajuns în 1991, parcă Papin, nu? Cred că le-a fost greu să găsească vreun jucător european pentru acea ediţie, nu? Meritam să câştig de şase ori Balonul de Aur", a spus Maradona în cartea sa.

Lionel Messi a câștigat de 7 ori Balonul de Aur, fiind fotbalistul cu cele mai trofee din istorie.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#maradona pele balonul de aur, #Maradona Pele declaratii, #Balonul de Aur , #Pele