Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”

Sambata, 04 Februarie 2023, ora 20:52
2708 citiri
Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”
Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș FOTO Facebook / Marcel Boloș

Ministrul Marcel Boloş a declarat, sâmbătă, 4 februarie, la Realitatea Plus, despre rotaţia premierilor, că dacă protocolul se respectă aşa cum este el, mandatul său se termină pe data de 25 mai 2023, dar responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor de ministru nu poate fi stopată dintr-o dată, ar aduce prejudicii României, prin riscul de a pierde bani europeni, echivalentul a 7,5 miliarde de euro.

”Nu avem de unde şti ce se va întâmpla pe 25 mai”, a mai afirmat ministrul Investiţiilor.

”Este foarte adevărat că activitatea mea este afectată în eventualitatea unei eventuale schimbări pentru că este o realitate, dacă protocolul se respectă aşa cum este el, mandatul meu se termină pe data de 25 mai 2023. Însă, pe de altă parte, responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor de ministru nu poate fi stopată dintr-o dată, pentru că ar aduce României prejudicii însemnate, în perspectiva aceasta a evitării unui risc de pierdere a banilor, echivalentul a 7,5 miliarde de euro. Nu avem de unde şti ce se va întâmpla pe 25 mai”, a afirmat ministrul Investiţiilor.

Întrebat dacă crede că se va produce rotativa premierilor sau ne aşteaptă o criză, ministrul Marcel Boloş a răspuns: ”E greu de spus pentru că decizia este la nivelul coaliţiei”.

”Am spus de multe ori că, dacă există ceva bun ce se poate schimba pentru români şi judecând prin prisma intereselor la nivel naţional a ceea ce aşteaptă oamenii de la noi, dacă în protocol, din această perspectivă se poate schimba ceva, nu văd de ce nu s-ar face acest lucru. Dar repet, e o decizie care se ia la nivelul coaliţiei”, a mai afirmat el.

#Marcel Bolos, #rotativa guvernamentala, #rotativa premier 2023, #PSD, #PNL , #stiri Ioan Marcel Bolos