Ciolacu, înțepătură pentru Cîțu pe tema comasării alegerilor: „Mi-aș dori ca discuțiile informale să rămână informale”

Joi, 24 Martie 2022, ora 13:37
2079 citiri
Ciolacu, înțepătură pentru Cîțu pe tema comasării alegerilor: „Mi-aș dori ca discuțiile informale să rămână informale”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre comasarea alegerilor FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis joi, 24 martie, o replică pentru președintele PNL Florin Cîțu, care ieri a vorbit despre posibilitatea comasării alegerilor din 2024. Ciolacu a afirmat că discuțiile informale ar trebui să rămână informale.

”Mi-aş dori mult ca, cel puţin la nivel de preşedinţi, discuţiile informale dintre noi să încercăm să le ţinem informale până luăm o decizie. A existat această discuţie, avută şi de către mine cu domnul Florin Cîţu şi cu domnul Kelemen Hunor. Cred că învăţăm fiecare”, a spus liderul PSD.

Despre avantajele comasării acestor alegeri, Ciolacu a spus că ar fi un efort bugetar mai restrâns.

”Sunt, totuşi, patru rânduri de alegeri în 2024, ştim foarte bine că România nu poate interveni pe data alegerilor europarlamentare, pentru că se ţin în aceeaşi dată, la nivel european, şi atunci încercăm să fie un efort bugetar cât mai mic pentru organizarea acestor alegeri”, a spus el.

Liderul PSD a comentat şi decizia CCR care interzice acest lucru.

”Venind cu alegerile locale lângă alegerile parlamentare, ştim foarte bine că participarea românilor la vot este cea mai consistenţă în turul doi la prezidenţiale şi la alegerile locale. Venind şi cu alegerile generale, de fapt alegi un Parlament mai legitim, pentru că va fi o prezenţa mai mare la vot”, a spus Marcel Ciolacu, precizând că ”este o abordare cât se poate de corectă, pentru că ceea ce se doreşte este ca să vină cât mai mulţi parlamentari la vot şi Parlamentul să aibă o reprezentare cât mai consistentă din votul românilor”.

Liderul PSD a mai arătat că fiecare va decide la ce alegeri doreşte să candideze, despre faptul că, prin comasare, o persoană nu poate candida şi la locale şi la parlamentare.

În trecut și liderul PNL Florin Cîțu a mai făcut apropo-uri la social-democrați cu privire la discuțiile informale din interiorul coaliției de guvernare.

#Marcel Ciolacu PSD, #Florin Citu PNL, #comasare alegeri, #alegeri 2024, #alegeri parlamentare, #alegeri locale, #alegeri prezidentiale , #stiri Marcel Ciolacu