Marcel Ciolacu spune cât ar trebui să fie salariul minim pe economie: ”Așa se face dacă vrem să ținem românii în țară”

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 10:57
4139 citiri
Marcel Ciolacu spune cât ar trebui să fie salariul minim pe economie: ”Așa se face dacă vrem să ținem românii în țară”
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Dâmboviţa, că este evident că va trebui mărit salariul minim pe economie, el arătând că din discuţia cu Asociaţia patronatelor din construcţii, aceştia le-au spus că este mult prea mică o majorare la 3.000 de lei pentru domeniul construcţiilor şi că ei ar prefera în jur de 4.000 de lei.

”Ştiţi foarte bine că o treime dintre români sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Acest lucru e un pic diferit faţă de ţările mai dezvoltate din Europa, nu este atât de mare acest procentaj, sunt 1,5 sau 1,7 milioane de români plătiţi cu salariul minim pe economie. În Germania de trei ori s-a mărit salariul minim pe economie. De ce? Ca să-şi menţină forţa de muncă”, a spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că, de când a început această discuţie în coaliţie, cu premierul şi cu liderul UDMR Kelemen Hunor, asociaţia patronatelor din construcţii le-a spus că este mult prea mic 3.000 de lei pentru domeniul construcţiilor şi că ei ar prefera în jur de 4.000 de lei.

”Aşa se face în orice economie, dacă vrem să ne ţinem plusvaloarea în România şi românii în România. Nu există altă abordare economică niciunde în lume. Este normal să se mărească salariul minim pe economie. Sunt mai multe variante pe care ni le-au prezentat şi cei de la IMM-uri, şi cei din industrie. Sunt ferm convins că împreună cu ministerul de Finanţe, vom lua decizia, dar este evident că va trebui mărit salariul minim pe economie”, a spus preşedintele PSD.

#Marcel Ciolacu PSD, #salariu minim economie, #salariu minim economie creste , #stiri Marcel Ciolacu