Sprijinul important anunțat de Marcel Ciolacu pentru intrarea în Schengen. ”Toate partidele de stânga din Europa susţin pe deplin aderarea ţării noastre”

Joi, 13 Octombrie 2022, ora 10:42
2156 citiri
Sprijinul important anunțat de Marcel Ciolacu pentru intrarea în Schengen. ”Toate partidele de stânga din Europa susţin pe deplin aderarea ţării noastre”
Ciolacu crede că rezoluţia transmite un puternic mesaj de solidaritate FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că social-democraţii europeni vor vota o rezoluţie pentru susţinerea fermă a aderării României la spaţiul Schengen, la Congresul Socialiştilor Europeni (PES Congress), ce va avea loc în perioada 13-15 octombrie, la Berlin.

Potrivit PSD, rezoluţia transmite un puternic mesaj de solidaritate a familiei social-democrate europene cu românii.

”Solidaritatea nu se proclamă, ci se realizează. Toate partidele de stânga din Europa susţin pe deplin aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen, iar rezoluţia care va fi adoptată în cadrul Congresului PES de la Berlin este o dovadă extrem de concretă în acest sens”, a declarat Marcel Ciolacu.

În cadrul evenimentului, preşedintele PSD va avea mai multe întâlniri bilaterale cu înalţi oficiali social-democraţi europeni, printre care: cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, prim-ministrul Portugaliei, António Costa, prim-ministrul Republicii Malta, Robert Abela, Comisarul European pentru Afaceri Interne, Yiva Johansson sau ministrul federal al Muncii şi al Afacerilor Sociale din Germania, Hubertus Heil.

De asemenea, preşedintele PSD va avea discuţii cu liderul grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, dar şi cu fostul premier suedez Stefan Löfven, candidat la preşedinţia PES.

#Marcel Ciolacu PSD, #Sprijin, #Social democrati, #europeni, #aderare Romania Schengen , #stiri Marcel Ciolacu