Autostrada Moldovei prinde contur, susține Ciolacu: ”Nu mai vorbim de poveşti, vorbim de lucruri palpabile”

Vineri, 05 Aprilie 2024, ora 13:57
2610 citiri
Autostrada Moldovei prinde contur, susține Ciolacu: ”Nu mai vorbim de poveşti, vorbim de lucruri palpabile”
Marcel Ciolacu, prim-ministrul României FOTO Captură video Facebook/ Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că se bucură că Autostrada Moldovei prinde contur şi „nu mai vorbim de poveşti, vorbim de lucruri palpabile”. Liderul PSD i-a felicitat pe constructorii care se ocupă de proiectul „Centura Bârlad” că au ajuns de la un grad de 15% al lucrărilor la un stadiu de 88%.

„Am venit cu domnul ministru să vedem şi lucrările la Autostrada Moldovei. Nu putem vedea tabloul închis decât facem şi centurile oraşelor importante din Moldova. Ce mă bucur mult este că, în sfârşit, vorbim de autostrada Moldovei. Am văzut împreună azi împreună cu domnul ministru deja pe anumite porţiuni suntem la stadiul doi, iar aici unde era o lucrare întârziat, îi felicit pe constructorii care sunt aici de faţă, au reuşit de la 15% şi au ajuns la un stadiu de 88%. Ministerul Transporturilor a reuşit să fazeze, cred că de când aţi preluat dumneavostră ministerul, domnule Grindeanu. Cu propunerea domnului primar e făcută pe urmă o descărcare către cel mai important agent economic şi unde primăria are şi teren şi veţi vedea imediat ce dezvoltare economică va fi”, a declarat Marcel Ciolacu, după ce a vizitat vineri, împreună cu ministrul Transporturilor, şantierul proiectului „Centura Bârlad”.

Şeful Executivului a mai precizat că „s-a făcut o mare nedreptate Moldovei pentru că este ultima, şi iar trebuie să o spun, a venit un bănăţean să ne facă nou Moldova, cu toate că Buzău nu e în Moldova, să ne facă nouă autostradă. Important e că lucrurile sunt şi există un progres evident”.

„Nu mai vorbim de poveşti, vorbim de lucruri palpabile”, a conchis Ciolacu.

Guvernul a adoptat, joi, proiectul de lege pentru aprobarea Contractului de finanţare - Autostrada A7 România - Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă B - dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 1 februarie 2024 şi la Luxemburg la 5 februarie 2024. Actul normativ aprobă contractul de finanţare în valoare de 600 milioane euro între România şi Banca Europeană de Investiţii, pentru construirea A7.

Quarterly Report - Editia 4

Incident grav pe Autostrada Moldovei. Mii de oameni au rămas fără apă potabilă
Incident grav pe Autostrada Moldovei. Mii de oameni au rămas fără apă potabilă
Lucrările pentru Autostrada Moldovei întâmpină mari dificultăți și îi afectează pe locuitorii din zonă. Luni, 20 mai, mii de oameni din judeţul Vrancea au rămas fără apă potabilă...
Proiect major pe masa Guvernului: „Vom lega Bucureștiul de celelalte capitale și orașe importante din Europa"
Proiect major pe masa Guvernului: „Vom lega Bucureștiul de celelalte capitale și orașe importante din Europa"
Unul dintre cele mai importante proiecte de pe masa Guvernului este susținut de Camera de Comerț a României. Ar fi una dintre cele mai mari realizări pentru țara noastră, după căderea lui...
#marcel ciolacu, #Autostrada Moldovei, #infrastructura Romania , #stiri Marcel Ciolacu