Cine-l va înlocui pe Niculae Bădălău la Curtea de Conturi. PSD și-a pregătit un înlocuitor și pentru Prefectura Capitalei SURSE

Miercuri, 22 Februarie 2023, ora 04:00
4735 citiri
Cine-l va înlocui pe Niculae Bădălău la Curtea de Conturi. PSD și-a pregătit un înlocuitor și pentru Prefectura Capitalei SURSE
PSD și-a făcut deja calcule pentru toate funcțiile aflate în joc FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

PSD o susține pe Camelia Pricopie, soția rectorului SNSPA și fost ministru al Educației Remus Pricopie, pentru funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi. Totodată, social-democrații au pregătit și un nou prefect pentru București, în cazul în care Toni Greblă va merge la șefia AEP.

Astfel, pentru Curtea de Conturi, PSD o susține pe Camelia Pricopie, soţia rectorului SNSPA și fost ministru al Educației, Remus Pricopie în Guvernul Ponta. Conform CV-ului depus la comisii, aceasta a lucrat din 2012 până în prezent ca referent de specialitate, expert şi consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României. Anterior, între 1997 și 2005, Camelia a fost chimistă în cadrul Serviciului Român de Informații.

Camelia Pricopie a primit deja aviz favorabil în Comisiile reunite de buget, finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. În cadrul votului aceasta a obţinut 25 voturi "pentru" şi nouă "împotrivă".

Funcția a rămas vacantă după ce, în decembrie anul trecut, Parlamentul l-a revocat pe Niculae Bădălău după ce acesta a fost arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Votul final ar fi trebuit să aibă loc într-o ședință de plen reunit marți, 21 februarie, însă aceasta a fost anulată după ce PNL a cerut acest lucru. Conform unor surse politice, liberalii nu sunt de acord ca Toni Greblă să preia șefia șefia AEP, acuzând că acesta nu ar fi echidistant. PNL și-a mai arătat în trecut susținerea la șefia AEP a lui Marian Muhuleț actualul vicepreședinte al AEP. Acesta din urmă are inclusiv sprijinul USR.

„Există o soluție foarte simplă dacă PNL nu vrea să dea AEP pe mâna lui Greblă și a PSD-ului.

USR este gata să îl susțină pe vicepreședintele actual al AEP, Marian Muhuleț, un profesionist apolitic, care înțelegem din spațiul public că ar fi susținut și de PNL pentru președinția instituției. În 2019 acesta a mai fost susținut de USR, PNL și PMP pentru președinția AEP, dar PSD avea majoritate în parlament și l-a pus pe Mitulețu-Buică președinte. Acum PSD nu mai are majoritate, are doar 33% din parlamentul României, deci nu există nicio scuză să-și impună candidatul”, a transmis Cătălin Drulă marți, într-un mesaj pe Facebook.

PSD avea deja și prefect

Conform unor surse politice citate de defapt.ro, PSD avea pregătit deja și un nou prefect al Capitalei dacă Toni Greblă ajunge la AEP. Potrivit surselor citate, social-democrații ar dori să o pună pe Diana Artene, o fostă secretară din primăria Sectorului 4, fiind considerată extrem de fidelă primarului Daniel Băluță. Artene are studii de drept la Universitatea Româno-Americană și un doctorat la Universitatea Liberă din Moldova.

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#marcel ciolacu, #PSD, #AEP, #curtea de conturi , #PSD