Ciolacu avertizează că PSD ar putea ieși de la guvernare dacă PNL continuă atacurile

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 11:30
9215 citiri
Ciolacu avertizează că PSD ar putea ieși de la guvernare dacă PNL continuă atacurile
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că partidul său „nu se cramponează” FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a lansat marți seară, 4 ianuarie, un avertisment pentru PNL, precizând că formațiunea sa ar putea ieși de la guvernare. Declarația sa a venit ca o reacție la afirmația liberalului Marilen Pirtea care a precizat că în PSD ar exista o „facțiune puternică” care se opune introducerii certificatului verde.

Marcel Ciolacu a explicat marți seară că până să intre PSD la guvernare, românii nu mai aveau încredere în sistemul sanitar și că partidul său și-a asumat cele mai complicate ministere. Mai mult, liderul social-democraților a subliniat că nu este de acord cu obligativitatea vaccinării pentru medici.

„Ce este greu, faptul că PSD și-a asumat ministerele, cele mai complicate, cum ar fi Ministerul Sănătății. Nu e depășită pandemia, cum au spus unii. Văd o schimbare totală de abordare, promisă de PSD, în ce privește relaționarea cu românii.

Domnul Rafila a venit cu o nouă abordare, una științifică, nu o abordare dură. Dacă nu încercăm să recâștigăm credibilitatea românilor, nu vom reuși să depășim această pandemie. Este evident că va trebui să învățăm să trăim cu acest virus. (...) Eu nu cred în certificatul verde ca un singur instrument, nu trebuie să punem presiuni pe români să se vaccineze. Legea prevedea obligativitatea vaccinării medicilor, ceea ce noi nu suntem de acrod. Sunt și mai multe alte măsuri”, a afirmat Marcel Ciolacu marți seară, într-o intervenție la Antena 3.

Ciolacu a avertizat apoi că PSD ar putea ieși de la guvernare.

„Românii nu mai aveau nicio încredere în sistemul de sănătate după o guvernare de dreapta. PSD nu se cramponează de această guvernare, eu nu voi intra împreună cu colegii într-o astfel de abordare într-o coaliție cum a funcționat PNL cu USR. PSD își va vedea de drumul lui, ne întoarcem la votul românilor”, a mai spus Ciolacu.

Reacția președintelui PSD vine după ce cu o zi în urmă deputatul PNL i-a criticat pe social-democrați cu privire la introducerea certificatul verde.

„Ministrul Rafila este înconjurat de o puternică facțiune din PSD care se opune introducerii Certificatului StopCovid pentru exercitarea activităților profesionale. Din această cauză, la scurt timp după ce a ajuns ministru, domnul Rafila a schimbat tonul, se exprimă tot mai nuanțat, aproape de limita renunțării la ideea de Certificat SopCovid”, a afirmat liberalul Marilen Pirtea.

Gică Popescu a bătut la ușa lui Marcel Ciolacu. De ce s-a dus "Baciul" în audiență
Gică Popescu a bătut la ușa lui Marcel Ciolacu. De ce s-a dus "Baciul" în audiență
Președintele clubului Farul, Gică Popescu, a fost în audiență la Marcel Ciolacu, premierul României. Gică Popescu a discutat despre finanțarea acdaemiillor și a cluburilor de fotbal....
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#marcel ciolacu, #PSD, #coalitie de guvernare, #alianta PNL PSD, #certificat verde , #stiri Marcel Ciolacu