Ciolacu vorbește despre absența lui Florin Cîțu în prima vizită a României la Kiev: „Am avut o discuție cu câteva ore înainte de plecare”

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 11:38
2368 citiri
Ciolacu vorbește despre absența lui Florin Cîțu în prima vizită a României la Kiev: „Am avut o discuție cu câteva ore înainte de plecare”
Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu alături de președintele Senatului Florin Cîțu FOTO Hepta

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a vorbit joi, 28 aprilie, despre absența președintelui Senatului Florin Cîțu din vizita oficială în Ucraina alături de premier.

”A fost o decizie pe care am luat-o împreună cu premierul, nu vă ascund că a fost informat şi preşedintele României, domnul prim-ministru având şi mandat de la preşedinte şi a fost un semnal clar pentru că, atât eu cât şi premierul, în afară de funcţiile de preşedinte al Camerei şi cea de prim-ministru, eu sunt preşedintele PSD iar domnul premier este preşedintele PNL, şi a fost un semnal (..) Parlamentul României reprezintă voinţa poporului şi am fost cu o majoritate parlamentară şi politică în Ucraina, fiind împreună, de peste 65% din Parlament”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că a avut o discuţie cu Florin Cîţu, telefonică, înainte de a pleca împreună cu premierul, cu câteva ore înainte de vizită.

Marcel Ciolacu a mai spus că a transmis iniţial că va merge cu Florin Cîţu în vizită pentru că amândoi fuseseră invitaţi şi era normal. ”Între timp, pe căile diplomatice, s-a creionat această deplasare împreună cu premierul”, a mai afirmat el.

Ciolacu a spus, întrebat de ce nu a mers şi Florin Cîţu împreună cu ei, că acesta a avut un program diferit, împreună cu preşedintele Parlamentului din Elveţia, Macedonia şi cu premierul Bulgariei, din informaţiile pe care le avea.

”Sunt ferm convins că a avut un mandat din partea Senatului”, a declarat Ciolacu, întrebat dacă Cîţu a avut mandat de la preşedintele României pentru această deplasare.

Despre impresia dată ucrainenilor, prin această deplasare în două zile a oficialilor români, Ciolacu a afirmat că ”devenim un pic cam mult cârcotaşi”.

”Înţelegeţi că au fost două delegaţii, cu două obiective total separate, o delegaţie politică, reprezentând cele două mari partide din România (..) şi o delegaţie la nivel european, formată din mai mulţi preşedinţi de Parlamente. Este corectă abordarea”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ciucă îl dojenește pe Marcel Ciolacu după afirmațiile legate de TVA: „Se spun multe în campanie și e bine să lăsăm TVA-ul la o parte”
Ciucă îl dojenește pe Marcel Ciolacu după afirmațiile legate de TVA: „Se spun multe în campanie și e bine să lăsăm TVA-ul la o parte”
Nicolae Ciucă, președintele PNL și cel mai probabil candidat al partidului la alegerile prezidențiale, a declarat marți seară, 16 iulie, la Digi24, că TVA-ul nu ar trebui să fie un subiect...
Un sondaj realizat de Mirel Palada îl dă pe Marcel Ciolacu cu un procent ”confortabil” în lupta pentru Cotroceni. Pe ce loc este Mircea Geoană SONDAJ
Un sondaj realizat de Mirel Palada îl dă pe Marcel Ciolacu cu un procent ”confortabil” în lupta pentru Cotroceni. Pe ce loc este Mircea Geoană SONDAJ
Un sondaj realizat recent arată că, președintele PSD, Marcel Ciolacu se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale. Este urmat de George Simion - 19%, Mircea...
#marcel ciolacu, #Marcel Ciolacu PSD, #Florin Citu, #vizita oficiala ucraina, #premierul Romaniei, #nicolae ciuca , #stiri Marcel Ciolacu
  1. Vasile Dîncu, despre posibila destrămare a coaliției: "Noi suntem în politică, nu la mănăstire"
  2. Adversarii Ursulei von der Leyen. Care sunt cele 3 grupuri suveraniste din Parlamentul European și ce le diferențiază
  3. Băsescu, scenariu bombă pentru maximizarea șanselor Kamalei Harris: „Biden să se retragă și din funcția de președinte”
  4. Un nou candidat intră în ring pentru alegerile prezidențiale. Politicianul a avut portofolii de ministru în trei guverne
  5. Mănăstirea din România care se delimitează de comportamentul Dianei Șoșoacă din PE: ”Este contrar Creștinismului”
  6. Traian Băsescu, avertisment sumbru: „România nu este pregătită să țină piept unei invazii ruse, să spunem 30 de zile”
  7. Traian Băsescu consideră că a fost cel mai bun, dar și cel mai rău președinte al României: „Depinde la ce televizor vă uitați”
  8. Analiza lui Băsescu privind prezidențialele: "Sunt cele mai necinstite alegeri". Pe cine vede fostul președinte intrând în al doilea tur
  9. Burduja anunță când va exista o definiție a consumatorului vulnerabil. Ce se întâmplă cu prețul la energie electrică
  10. Cum a dus Diana Șoșoacă circul din Parlamentul României la Bruxelles. Politicienii care ne-au făcut țara de râs în ultimii 17 ani