Ciolacu vorbește despre absența lui Florin Cîțu în prima vizită a României la Kiev: „Am avut o discuție cu câteva ore înainte de plecare”

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 11:38
2209 citiri
Ciolacu vorbește despre absența lui Florin Cîțu în prima vizită a României la Kiev: „Am avut o discuție cu câteva ore înainte de plecare”
Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu alături de președintele Senatului Florin Cîțu FOTO Hepta

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a vorbit joi, 28 aprilie, despre absența președintelui Senatului Florin Cîțu din vizita oficială în Ucraina alături de premier.

”A fost o decizie pe care am luat-o împreună cu premierul, nu vă ascund că a fost informat şi preşedintele României, domnul prim-ministru având şi mandat de la preşedinte şi a fost un semnal clar pentru că, atât eu cât şi premierul, în afară de funcţiile de preşedinte al Camerei şi cea de prim-ministru, eu sunt preşedintele PSD iar domnul premier este preşedintele PNL, şi a fost un semnal (..) Parlamentul României reprezintă voinţa poporului şi am fost cu o majoritate parlamentară şi politică în Ucraina, fiind împreună, de peste 65% din Parlament”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că a avut o discuţie cu Florin Cîţu, telefonică, înainte de a pleca împreună cu premierul, cu câteva ore înainte de vizită.

Marcel Ciolacu a mai spus că a transmis iniţial că va merge cu Florin Cîţu în vizită pentru că amândoi fuseseră invitaţi şi era normal. ”Între timp, pe căile diplomatice, s-a creionat această deplasare împreună cu premierul”, a mai afirmat el.

Ciolacu a spus, întrebat de ce nu a mers şi Florin Cîţu împreună cu ei, că acesta a avut un program diferit, împreună cu preşedintele Parlamentului din Elveţia, Macedonia şi cu premierul Bulgariei, din informaţiile pe care le avea.

”Sunt ferm convins că a avut un mandat din partea Senatului”, a declarat Ciolacu, întrebat dacă Cîţu a avut mandat de la preşedintele României pentru această deplasare.

Despre impresia dată ucrainenilor, prin această deplasare în două zile a oficialilor români, Ciolacu a afirmat că ”devenim un pic cam mult cârcotaşi”.

”Înţelegeţi că au fost două delegaţii, cu două obiective total separate, o delegaţie politică, reprezentând cele două mari partide din România (..) şi o delegaţie la nivel european, formată din mai mulţi preşedinţi de Parlamente. Este corectă abordarea”, a mai spus Marcel Ciolacu.

#marcel ciolacu, #Marcel Ciolacu PSD, #Florin Citu, #vizita oficiala ucraina, #premierul Romaniei, #nicolae ciuca , #stiri Marcel Ciolacu