Ciolacu, despre susținerea lui Bogdan Licu la CCR: "A venit din partea magistraților, nu a oamenilor politici"

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 12:13
2737 citiri
Ciolacu, despre susținerea lui Bogdan Licu la CCR: "A venit din partea magistraților, nu a oamenilor politici"
Liderul PSD Marcel Ciolacu îl susține în continuare pe Bogdan Licu pentru CCR FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 aprilie, că își asumă propunerea lui Bogdan Licu pentru funcţia de judecător CCR.

Ciolacu susține că această candidatură ar fi venit din partea magistraților, și nu a oamenilor politici.

”În primul rând, ştiţi foarte bine că de vreo şase luni sau un an de zile, eu personal am depus o iniţiativă legislativă de depolitizare a CCR-ului. Văd că numai după ce PSD a fost acuzat, aşa, într-un mod violent, de către anumite formaţiuni politice, chiar dacă sunt acum membre ale coaliţiei, că politizăm această instituţie, am depus o iniţiativă ca propunerile partidelor să nu făcut parte în ultimii zece ani, conform recomandării Comisiei de la Veneţia, dintr-un parttid politic sau să fi făcut politică la un anumit nivel, mai ales parlamentar”, a spus Ciolacu.

El a precizat că a venit cu o propunere din partea magistraţilor, nu a oamenilor politici, pentru CCR. ”Îmi asum această propunere. Categoric, şi eu am avut un cuvânt greu de spus”, a mai afirmat liderul PSD.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor audiază, miercuri, candidaţii propuşi pentru postul de judecător la Curtea Constituţională care va fi eliberat de actualul preşedinte al Curţii, Valer Dorneanu, al cărui mandat se încheie în această vară.

PSD l-a propus pentru acest post pe prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, în timp ce USR merge cu propunerea Cisti Danileţ. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat marţi.

Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
Crin Antonescu, fostul președinte al PNL, a declarat în emisiunea lui Marius Tucă, că Partidul Social Democrat a scos un scor uriaș la alegerile din 9 iunie, însă nu ar vrea să fie în...
”Misiune imposibilă”. Coaliția nu poate stabili data alegerilor prezidențiale. Nicolae Ciucă a fost lăsat cu „ochii în soare”
”Misiune imposibilă”. Coaliția nu poate stabili data alegerilor prezidențiale. Nicolae Ciucă a fost lăsat cu „ochii în soare”
Coaliția a avut parte de un nou „blocaj” în această dimineață. După ce miercuri, 19 iunie, liderii PNL și PSD au discutat despre data alegerilor prezidențiale, joi dimineață, 20...
#marcel ciolacu, #PSD, #Presedinte PSD, #CCR, #alegeri ccr , #stiri Bogdan Licu
  1. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea
  2. Cum va arăta USR în era Lasconi: ”Dacă vrei să fii relevant în spațiul public, trebuie să arăți că ai câștigat o luptă”
  3. Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”
  4. AEP anunță organizarea unui nou tur de alegeri în două comune aflate în balotaj. Când va avea loc scrutinul
  5. Diana Șoșoacă visează la președinție: ”Am nevoie să stau în Parlamentul European câteva luni” VIDEO
  6. Angajații care ar putea pierde, în medie, 1.700 de lei în urma legii pensiilor PSD-PNL. Calculele USR
  7. Ambasada SUA, mesaj laudativ după retragerea lui Iohannis din cursa pentru NATO: Un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea și consensul în cadrul Alianței
  8. O publicație germană critică ambițiile lui Klaus Iohannis: ”Este îndoielnic dacă ar fi la înălțimea unei funcții de top”
  9. Guvernul a aprobat ”salariu minim european”. Legea merge în regim de urgență la Parlament
  10. Soarta Alianței Dreapta Unită, pecetluită. Elena Lasconi: Oricum nu mai există. Nu mai putem defila cu Ludovic Orban