Ciolacu vrea legi speciale în locul pensiilor speciale pentru militari și recunoaște că ”s-au făcut unele abuzuri”

Joi, 23 Martie 2023, ora 11:37
4955 citiri
Ciolacu vrea legi speciale în locul pensiilor speciale pentru militari și recunoaște că ”s-au făcut unele abuzuri”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a subliniat că legile nu se dau pentru trecut FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 23 martie, că abordarea din toată Uniunea Europeană este cu legi speciale pentru apărare şi ordine publică, iar acestea nu sunt pensii speciale.

”Armata nu are pensii speciale, 22 de state din UE au legi speciale pentru pensiile militare, toate statele importante din UE”, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că aceste state au legi speciale, nu pensii speciale, în ceea ce priveşte armata.

”Abordarea din toată Uniunea Europeană este cu legi speciale pentru apărare şi ordine publică. Nu spun că anumite pensii nu au fost mai mari decât în activitate, acest lucru a fost stipulat în lege şi corectat, legea este pentru viitor, nicio lege nu se dă pentru trecut”, a completat Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat că ”Comisia ne cere o lege responsabilă şi sustenabilă pentru viitor” şi a admis că s-au făcut unele abuzuri, pentru că nu poţi să ai sute de milioane pensie, însă ”acest lucru s-a îndreptat prin lege”.

”Aici negociază miniştrii abordarea corectă în ceea ce priveşte viitorul, nu se pierde niciun euro, se pierde un miliard de euro, din vaccinuri cumpărate de USR", a mai spus Ciolacu.

#marcel ciolacu, #liderul PSD, #pensii speciale, #pensii militare , #stiri Marcel Ciolacu