Marcel Ciolacu, despre amânarea ratelor la credite: „Hotărârea e luată, dar nu a fost o necesitate imediată”

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 14:41
1732 citiri
Marcel Ciolacu, despre amânarea ratelor la credite: „Hotărârea e luată, dar nu a fost o necesitate imediată”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a arătat cu degetul către Florin Cîțu privind datoria publică FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 21 aprilie, despre amânarea ratelor la credite, că hotărârea în interiorul coaliţiei a fost luată, însă nu a fost o necesitate imediată. Despre datoria publică, Ciolacu a arătat degetul către Florin Cîţu.

”Sunt ferm convins că totul este perfectibil, dar mai ales când există anumite subiecte care au fost deja hotărâte. (..) Hoărârea în interiorul coaliţiei a fost luată, pentru amânarea ratelor, nu a fost o necesitate imediată, ştim lucrul acesta, pentru că încercăm să depăşim momentul”, a spus liderul PSD.

El a precizat că avem de-a face cu o inflaţie care se manifestă în toată zona euro, şi Marea Britanie, şi SUA. ”Important este că în România, chiar dacă avem inflaţie, nu avem şomaj şi cu acest pachet de măsuri am în cercat să creăm echilibru între cerere şi ofertă”, a explicat Ciolacu, adăugând că s-a mers direcţionat pe industria alimentară şi pe agricultură.

Referitor la datoria publică, Marcel Ciolacu a afirmat: ”Mă bucur că mi-aţi pus această întrebare, poate îl lămuresc şi pe domnul Florin Cîţu anumite aspecte, mai ales că a lăsat datoria publică la 49 virgulă”.

Liderul PSD a precizat că faptul că România a primit din împrumuturi pentru PNRR, anumite sume, peste 3 miliarde, este normal că datoria publică a sărit peste 50%, pentru că e vorba de graturi şi împrumuturi.

”Alte state, cum a fost Italia (..) nu au mers pe zona de împrumuturi, ca să nu crească datoria publică. Am avut o discuţie cu premierul şi cu ministrul de Finanţe şi se va veni cu un act normativ care va explica foarte clar şi au fost discuţii şi la Comisia Europeană”, a mai afirmat Ciolacu, precizând că ”nu este o problemă în acest moment”.

Despre dobânzile mari la care se împrumută statul, Ciolacu a spus că nimeni, niciodată nu s-a mai împrumutat la astfel de dobânzi.

”Deja state precum Ungaria şi Polonia au început să ne depăşească la dobândă, psta este trendul european, nu poţi compara România cu economia Germaniei”, a mai spus el. Italia are în acest moment datorie publică de 80%, a ţinut să mai precizeze Ciolacu.

Citește și:
Ciolacu, critici dure pentru Clotilde Armand: ”8 pubele pline ochi, tronând nederanjate în soare, în mijlocul zilei și-n mijlocul străzii”
Ciolacu, critici dure pentru Clotilde Armand: ”8 pubele pline ochi, tronând nederanjate în soare, în mijlocul zilei și-n mijlocul străzii”
Marcel Ciolacu, liderul PSD, susține că s-a plimbat prin Sectorul 1, la invitația lui Clotilde Armand. Ciolacu arată că a descoperit munți de gunoi, chiar lângă Sala Palatului. ”8...
Ciolacu închide discuția despre varianta tandemului cu PNL: ”Vom merge la alegeri separat”
Ciolacu închide discuția despre varianta tandemului cu PNL: ”Vom merge la alegeri separat”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Piteşti, că a înţeles mesajul partenerilor de guvernare cu privire la un eventual tandem pentru următoarele alegeri, în care,...
#marcel ciolacu, #PSD, #Florin Citu, #datorie publica, #amanare rate, #rate credite , #stiri Marcel Ciolacu