Ciolacu deschide pușculița înaintea alegerilor. ”Sute de mii de români vor avea apă şi canalizare”

Joi, 21 Martie 2024, ora 12:41
8225 citiri
Ciolacu deschide pușculița înaintea alegerilor. ”Sute de mii de români vor avea apă şi canalizare”
Premierul marcel Ciolacu FOTO Hepta

Șeful Guvernului a anunțat joi, 21 martie, o schemă de ajutor de stat pentru investiţii de interes regional, de peste 50 de milioane de lei. În plus, premierul a spus că Guvernul a găsit o soluţie care permite continuarea unor investiţii mari de infrastructură în zona apă-canal.

”Aprobăm o schemă de ajutor de stat pentru investiţii de interes regional, de peste 50 de milioane de lei. Avem în vedere în special acele investiţii cu impact social şi economic, care dezvoltă comunităţi întregi, şi vrem ca aceste investiţii să coaguleze şi IMM-urile locale, ca furnizori în aceste proiecte regionale”, a spus premierul în şedinţa Executivului.

Marcel Ciolacu a precizat că, tot la capitolul investiţii, au găsit o soluţie care permite continuarea unor investiţii mari de infrastructură în zona apă-canal.

”Salvăm practic proiecte de peste 6,7 miliarde de euro, acel program POIM Apă, aferente exerciţiului financiar 2014-2020. Se cheltuiseră mai puţin de o treime din bani şi ar fi fost blocate sau preluate pe bugetul de stat”, a ţinut să precizeze Ciolacu, precizând că ministrul a reuşit să le mute şi să fie gestionate prin Programul de Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

”Astfel, sute de mii de români vor avea apă şi canalizare, aşa cum le-au promis alţii înaintea noastră”, a mai afirmat Ciolacu.

Premierul a mai declarat că Guvernul modernizează cea mai aglomerată magistrală de metrou, Berceni-Pipera, un proiect de aproape un miliard de lei, finanţat mai ales din bani europeni, el adăugând că primarul Capitalei, Nicuşor Dan a recunoscut că nu e pregătit să preia metroul la Bucureşti, şi speră ca din iunie Bucureştiul să aibă un primar capabil, care să convingă Guvernul că vrea şi poate să gestioneze acest serviciu public esenţial unei capitale europene.

”Astăzi avem pe listă şi o investiţie foarte importantă pentru bucureşteni, modernizăm cea mai aglomerată magistrală de metrou, Berceni-Pipera. Este un proiect de aproape un miliard de lei, finanţat mai ales din bani europeni”, a anunţat premierul în şedinţa de Guvern.

Şeful Executivului a adăugat că recent, primarul Nicuşor Dan a recunoscut că nu e pregătit să preia metroul la Bucureşti.

”Sperăm ca din iunie Bucureştiul să aibă un primar capabil, care să convingă Guvernul că vrea şi poate să gestioneze acest serviciu public esenţial unei capitale europene”, a arătat Ciolacu.

De asemena, Executivul construieşte un ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni, el arătând că nu mai putem continua în clădiri vechi de 60 de ani. Potrivit premierului, este vorba de un complex modern, cu zeci de săli de operaţie, investiţia este de 500 de milioane de euro, majoritar din fonduri europene.

”Aprobăm o investiţie majoră în domeniul sanitar, construim un ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni, cea mai mare instituţie spitalicească din România”, a anunţat premierul în şedinţa Executivului.

”Nu mai putem continua în clădiri vechi de 60 de ani. Vom ridica un complex modern, cu zeci de săli de operaţie, investiţia este de 500 de milioane de euro, majoritar din fonduri europene”, a spus Ciolacu.

Premierul a menţionat că zeci de mii de pacienţi din toată ţara vin anual la Fundeni pentru tratament, iar pentru ei, această investiţie este una vitală.

Quarterly Report - Editia 4

Un miliard de euro pentru apărarea Europei. Proiectele ambițioase care vor primi finanțare
Un miliard de euro pentru apărarea Europei. Proiectele ambițioase care vor primi finanțare
Comisia Europeană a anunţat joi, 16 mai, rezultatele cererilor de propuneri din 2023 din cadrul Fondului european de apărare (FEA), în valoare de 1,031 de miliarde de euro sub formă de...
Incident grav pe Autostrada Moldovei. Mii de oameni au rămas fără apă potabilă
Incident grav pe Autostrada Moldovei. Mii de oameni au rămas fără apă potabilă
Lucrările pentru Autostrada Moldovei întâmpină mari dificultăți și îi afectează pe locuitorii din zonă. Luni, 20 mai, mii de oameni din judeţul Vrancea au rămas fără apă potabilă...
#marcel ciolacu, #anunt, #finantare, #proiecte, #apa, #canalizare , #stiri Marcel Ciolacu