Marcel Ciolacu, după discuția cu sindicatele din Sănătate: „Viitoarea lege a salarizării va rezolva toate inechitățile actuale”

Marti, 30 Mai 2023, ora 23:22
2043 citiri
Marcel Ciolacu, după discuția cu sindicatele din Sănătate: „Viitoarea lege a salarizării va rezolva toate inechitățile actuale”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a uitat să menționeze în mesajul său că la întâlnire au mai participat și premierul Nicolae Ciucă, dar și fostul ministru PNL al Sănătății Nelu Tătaru FOTO Guvernul României

Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis marți, 30 mai, că a oprit toate negocierile politice până la rezolvarea problemelor sociale și a notat că astăzi a avut o discuție cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, alături de ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Marcel Ciolacu a amintit că a oprit toate negocierile politice până la rezolvarea problemelor sociale.

„Așa cum am spus, am stopat orice negociere politică până la rezolvarea problemelor sociale din țară. Astăzi am avut o discuție foarte aplicată cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, alături de ministrul Alexandru Rafila”, a explicat liderul PSD.

Acesta a avut apoi o replică ironică vizavi de fostul premier Ludovic Orban și a subliniat că viitoarea lege a salarizării unitare va rezolva problema inechității.

„Angajații din sistemul sanitar sunt cei care au stat în prima linie a luptei cu pandemia, în timp ce alții fumau și beau în Guvern. De aceea, respectul față de ei trebuie tradus și prin fapte concrete. Am convenit astăzi să le răspundem majorității solicitărilor. Toate salariile din sistem vor fi aduse la grila convenită prin legea salarizării unitare. Posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate. Voucherele de vacanță vor fi acordate pentru toți angajații din sistem. Iar viitoarea lege a salarizării va rezolva toate inechitățile actuale.

Este un prim pas în direcția corectă. Sunt hotărât să continuăm același tip de dialog, cu soluțiile pe masă, în zilele viitoare și cu liderii sindicali din educație, transporturi și poliție. Împreună, sunt convins că vom reuși să oferim rezolvări coerente care să răspundă cât mai eficient nemulțumirilor manifestate acum în societate”, a conchis Marcel Ciolacu.

Guvernul a anunţat marţi, 30 iunie, concluziile discuţiilor cu sindicatul Sanitas, care a amenințat cu greva dacă revendicările nu le vor fi soluționate. La discuțiile de la Palatul Victoria au participat premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu şi consilierul onorific al premierului, doctorul Nelu Tătaru.

”Principalele priorităţi asupra cărora au fost agreate soluţii vizează deblocarea angajărilor din sistem, eliminarea inechităţilor şi noul sistem de salarizare. Astfel, prin memorandum promovat de ministerul Sănătăţii, Guvernul va aproba deblocarea a 14.000 de posturi din sistemul medical, demers iniţiat deja la nivelul sistemului Educaţiei, ambele domenii reprezentând priorităţi ale Coaliţiei de Guvernare. Vor fi alocate finanţările necesare pentru a completa plata voucherele de vacanţă pentru toţi angajaţii din sistem”, afirmă executivul.

Pentru acoperirea integrală a majorărilor salariale din sistemul medical, Guvernul va adopta actul normativ prin care se va majora prin aducerea la acelaşi nivel maxim a tuturor angajaţilor care se regăsesc în Anexa 2 la Legea 153/2017, inclusiv personalul din categoria asistenţei sociale, se mai arată în comunicat.

Potrivit Executivului, ”din perspectiva noii legi a salarizării, vor fi refăcute ierarhizările de personal, pentru a elimina inechităţile şi a repoziţiona asistenţii medicali în viitoarea grilă. Recunoaşterea rolului important al asistenţilor medicali în funcţionarea sistemului de sănătate publică se va regăsi în viitorul program de guvernare. Pentru a asigura continuitatea activităţii în spitalele din reţeaua CFR care urmează să fie transferate la autorităţile locale, va fi garantată menţinerea locurilor de muncă pentru personalul actual şi vor fi luate măsuri de creştere a calităţii serviciilor medicale”.

Efectele plafonării prețurilor alimentelor de bază: ”Inflația este la jumătate, nu a existat penurie”
Efectele plafonării prețurilor alimentelor de bază: ”Inflația este la jumătate, nu a existat penurie”
Stabilirea unor plafoane pentru adaosurile la produsele alimentare, măsură introdusă la inițiativa PSD în 2023, a dus la stabilizarea prețurilor, în condițiile în care și inflația a...
CTP pune presiune pe Marcel Ciolacu: ”Ce spune eroul Revoluției de la Buzău?”
CTP pune presiune pe Marcel Ciolacu: ”Ce spune eroul Revoluției de la Buzău?”
Printr-o postare pe Facebook, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a subliniat lipsa de reacție a premierului Marcel Ciolacu în legătură cu câteva declarații ale unor colegi de partid din PSD....
#marcel ciolacu, #greva sanatate, #sindicate sanatate, #salarii sanatate, #PSD , #stiri Marcel Ciolacu