Marcel Ciolacu sare în ajutorul echipei FCSB. Amendamentul depus de președintele PSD

Luni, 19 Decembrie 2022, ora 17:03
3780 citiri
Marcel Ciolacu sare în ajutorul echipei FCSB. Amendamentul depus de președintele PSD
Marcel Ciolacu, liderul PSD. FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, că a depus un amendament în proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului prin care să fie facilitat accesul tuturor celor care doresc la bazele sportive ale statului. El crede că astfel se va rezolva problema Stadionului Steaua, iar CSA Steaua şi FCSB vor putea împărţi aceeaşi arenă.

"Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor.

Într-o ţară în care oricum prea puţini copii fac sport, să blochezi accesul la infrastructura sportivă este un sabotaj la sănătatea cetăţenilor noştri. Acesta este motivul pentru care am susţinut proiectul prin care terenurile de sport din curtea şcolii să poată fi folosite în afara orelor de program.

Şi acesta este motivul pentru care am depus în proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului adoptat astăzi un amendament prin care să facilităm accesul tuturor celor care doresc la bazele sportive ale statului. Până acum, era practic imposibil din cauza birocraţiei ca cineva să aibă acces, contra cost desigur, la o bază sportivă. Prioritatea este ca oricine face sport în mod organizat – copii, juniori, adulţi, să poată folosi mai uşor o bază sportivă modernă.

Şi da, mă bucur că această lege va pune punct şi uneia dintre cele mai mari rivalităţi din fotbalul românesc. Cred că a venit timpul ca şi în România rivalitatea să fie înţeleasă doar în termeni sportivi, iar echipele să poată împărţi fără probleme acelaşi stadion. Dacă au putut Roma şi Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea şi Steaua cu FCSB", a scris Ciolacu pe Facebook.

CSA Steaua nu era de acord ca FCSB să evolueze pe Stadionul Steaua, argumentând faptul că cele două grupări se află într-un conflict de natură juridică

În prezent, doar echipa de fotbal a armatei CSA joacă pe stadionul Ghencea. Echipa nu are drept de promovare în prima ligă fiind considerat un club departamental.

#marcel ciolacu, #Marcel Ciolacu PSD, #stadion Steaua , #stiri Marcel Ciolacu