Ciolacu anunta ca PSD va depune motiune de cenzura

Duminica, 05 Ianuarie 2020, ora 21:22
6023 citiri
Ciolacu anunta ca PSD va depune motiune de cenzura

Presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune ca in urmatoarea sesiunea parlamentara PSD va depune o motiune de cenzura. El a mai afirmat ca, in cazul in care Curtea Constitutionala a Romaniei le va da dreptate in privinta asumarii raspunderii cu privire la bugetul de stat, Executivul si premierul trebuie sa demisioneze.

Marcel Ciolacu a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca atunci cand premierul incalca Constitutia, trebuie sa isi dea demisia.

"Atat eu, ca presedinte al Camerei, cat si domnul Melescanu, presedintele Senatului, am facut o sesizare de conflict juridic constitutional la Camera privind asumarea bugetului de stat de catre Guvernul Orban. Mi se pare total de bun simt ca in cazul in care CCR o sa ne dea dreptate noua, ca s-a declansat un conflict juridic, orice guvern si orice prim-ministru de bun simt trebuie sa isi dea demisia. In momentul in care incalci cea mai importanta lege a tarii trebuie sa iti dai demisia fara doar si poate", a declarat Ciolacu.

El a mai spus ca PSD va depune motiune de cenzura in urmatoarea sesiune parlamentara.

"In sesiunea urmatoare parlamentara, PSD va depune o motiune de cenzura, categoric. Vom vedea temele.

Toata luna ianuarie sunt termene la CCR si pe celelalte legi pe care si le-au asumat. Constitutia iti confera aceasta posibilitate de a veni cu asumarea raspunderii pe anumite legi, dar acei oameni s-au gandit la legi importante, la reforme, reforma in sanatate, in educatie, declaratii politice pot veni prin asumare, apartenenta la NATO, la UE, nu vii cu modificari a punctului de amenzi. Au dus aceasta parghie, pana la urma constitutionala, in derizoriu. Au creat niste precedente care trebuie oprite, vedem ce spune Curtea. Daca Curtea ne va da dreptate, sunt ferm convins ca altcineva nu o sa mai faca asa ceva si domnul Orban o sa ramana singurul premier care a incalcat si a declansat un conflict constitutional", a explicat liderul PSD.

El crede ca nimeni nu isi permite sa nu respecte o decizie a CCR pentru ca "inseamna ca ne intoarcem la Ceausescu".

PSD a sesizat CCR privind existenta unui conflict constitutional ca urmare a adoptarii bugetului de stat pe 2020 prin asumarea raspunderii Guvernului.

Citeste si:
Kelemen Hunor, despre situația politică din România: ”În 13 ani am avut 13 guverne fără să le menţionez pe cele interimare”
Kelemen Hunor, despre situația politică din România: ”În 13 ani am avut 13 guverne fără să le menţionez pe cele interimare”
Kelemen Hunor, liderul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), a declarat vineri, în deschiderea celui de-al XV-lea Congres al formaţiunii, că ţara are nevoie de o guvernare stabilă...
PNL a depus o sesizare la Camera Deputaților împotriva parlamentarilor AUR care l-au bruscat pe Florin Roman la citirea moțiunii de cenzură
PNL a depus o sesizare la Camera Deputaților împotriva parlamentarilor AUR care l-au bruscat pe Florin Roman la citirea moțiunii de cenzură
Deputatul PNL Cristian Băcanu a depus vineri, 17 septembrie, o sesizare la Camera Deputaților împotriva parlamentarilor AUR Antonio Andrușceac și Ciprian-Titi Stoica, care în urmă cu o...
Sursa: NEWS.RO