Ciolacu anunta planul PSD: Exclus sa participe la constituirea cvorumului pentru investirea Guvernului Orban

Luni, 28 Octombrie 2019, ora 17:15
4605 citiri
Ciolacu anunta planul PSD: Exclus sa participe la constituirea cvorumului pentru investirea Guvernului Orban

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a anuntat ca parlamentarii PSD vor fi prezenti luni in Parlament, dar nu vor participa la asigurarea cvorumului pentru investirea Guvernului Orban.

"Vom avea activitati la grup. Parlamentarii vor fi la serviciu, daca sunt parlamentari, trebuie sa fie la serviciu. Exclus ca PSD sa participe luni la constituirea cvorumului", a declarat Ciolacu, sustinand ca nu este atributul Opozitiei sa asigure cvorumul.

Totodata, el a anuntat ca parlamentarii PSD au analizat fiecare candidatura din Guvernul Orban, s-a discutat despre plusurile si minusurile fiecarei persoane si fiecare parlamentar va adresa intrebarile pe care le considera de cuviinta la audierile din comisii.

Intrebat ce atitudine va avea PSD la audierea ministrilor propusi, Ciolacu a spus ca "atitudine de opozitie".

"La grup, nu am stabilit ca cineva sa nu primeasca aviz sau sa primeasca aviz, sa fie niste audieri civilizate, in care sa se puna intrebari pertinente pe programul de guvernare, pe viziunea fiecarui candidat. Am avut o surprindere foarte placuta, peste 90% dintre colegi vazusera programul de guvernare si il citisera.

Au aceasta problema cu plagiatul programului de guvernare. Dam Guvernul Dancila jos si ii plagiem programul de guvernare", a spus Marcel Ciolacu.

 • Vezi programul audierii ministrilor propusi in Guvernul Orban
 • Acesta a precizat ca "nu va fi o vendeta politica maine in cadrul Parlamentului", voturile urmand sa fie date in functie de prestatia candidatilor.

  "E adevarat, am spus la domnul Aurescu sa tinem cont cine a fost dansul si procesul castigat cu Ucraina, care este un succes al diplomatiei romanesti", a mai afirmat Ciolacu.

  Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis, azi, ca votul de investire pentru Guvernul Orban sa fie dat luni, peste o saptamana. Maine si miercuri ministrii propusi vor fi audiati in comisiile de specialitate.

  Premierul desemnat Ludovic Orban si-ar fi dorit ca maine sa se faca audierile ministrilor in comisiile de specialitate, iar miercuri sa aiba loc votul de investire. Propunerea sa, prezentata in Parlament, nu a fost insa acceptata de BPR.

  Citeste si:
  Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
  Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
  Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat pentru sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de liberalii care îl susţin pe premierul Florin Cîţu la şefia partidului. BPN al PNL a fost...
  Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
  Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
  La finalul celei de-a treia săptămâni parlamentare, aleșii nu dau semne că se vor porni prea curând de numeroasele restanțe din legislatura trecută precum desființarea Secției Speciale,...
  Sursa: NEWS.RO
  Comentarii
  Emigrantul-Anonim
  rank 5
  parlamentarii psd refuza indemnizatiile pe luna octombrie 2019!!!!!!