Ciolacu: Suntem pregatiti pentru motiunea de cenzura. Avem o majoritate confortabila si fara UDMR

Vineri, 31 Mai 2019, ora 08:51
7519 citiri
Ciolacu: Suntem pregatiti pentru motiunea de cenzura. Avem o majoritate confortabila si fara UDMR

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sustine ca majoritatea parlamentara PSD-ALDE este pregatita pentru motiunea de cenzura pe care intentioneaza sa o depuna in iunie partidele din opozitie, chiar daca UDMR va vota in favoarea motiunii.

"Tinand cont de votul cu care am fost eu ales, zic ca suntem destul de pregatiti. Sper ca nu e nicio problema. (...) Noi avem o majoritate confortabila, iar motiunea de cenzura, dupa cum bine stiu, este votata de catre ambele camere.

Matematica arata ca alianta PSD cu ALDE, la Camera si Senat, avem majoritate. (...) Da, si fara UDMR, oricum UDMR nu a votat vreodata la motiunile de cenzura. Nu cred ca este o problema si daca se sucesc spre Opozitie", a afirmat Ciolacu, joi seara, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Intrebat daca va rezista coalitia majoritara si in cazul unor noi parlamentari ai PSD si ALDE care ar putea pleca spre partidele din opozitia actuala, Ciolacu a raspuns ca el considera ca fuga de parlamentari social-democrati spre PRO Romania s-a incheiat.

"Cred ca ce a fost de plecat a plecat deja. Multe persoane au plecat emotional, iar la altele a fost o exagerare si o greseala a partidului prin excludere. Eu am votat impotriva la orice fel de excludere", a afirmat Marcel Ciolacu.

Totodata, el a mai subliniat ca prioritatea PSD in prezent este reorganizarea interna a partidului, precum si "reconectarea la familia social-democrata europeana".

El a aratat ca este nevoie in luna iunie de un congres al partidului in care sa se faca o modificare a statutului formatiunii in privinta prevederilor referitoare la alegerea si revocarea presedintelui, pentru care in prezent este nevoie de vot al tuturor membrilor.

"Vom avea un congres cel putin pentru desemnarea candidatului la presedintie", a mai spus Marcel Ciolacu.

Social-democratul Marcel Ciolacu a fost ales, miercuri, de plenul Camerei Deputatilor in functia de presedinte al acestui for. El a obtinut 172 de voturi "pentru" si 120 "impotriva".

Vezi si cine e inlocuitorul lui Dragnea la sefia Camerei Deputatilor: Marcel Ciolacu si scandalul Hayssam

Citeste si:
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat pentru sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de liberalii care îl susţin pe premierul Florin Cîţu la şefia partidului. BPN al PNL a fost...
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
La finalul celei de-a treia săptămâni parlamentare, aleșii nu dau semne că se vor porni prea curând de numeroasele restanțe din legislatura trecută precum desființarea Secției Speciale,...
Sursa: AGERPRES