PSD ar prefera alegeri care sa se desfasoare in doua zile, mai degraba decat vot electronic

Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 17:07
5658 citiri
PSD ar prefera alegeri care sa se desfasoare in doua zile, mai degraba decat vot electronic
Foto: Facebook/Ion Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a comentat, miercuri, faptul ca presedintele Klaus Iohannis i-a trimis atat lui, cat si premierului Viorica Dancila si presedintelui Senatului o scrisoare in care le-a cerut adoptarea rapida a unei noi legislatii electorale.

Ciolacu a fost de acord ca trebuie schimbata de urgenta legislatia cu privire la votul din diaspora.

Vezi si reactia PSD dupa ce Iohannis le-a cerut o lege pentru vot anticipat in diaspora

"Suntem toti de acord ca trebuie modificata legislatia privind cel putin votul din diaspora ca urgenta, tinand cont ca alegerile prezidentiale sunt primele si sunt anul acesta.

In plenul reunit de ieri s-a constituit comisia comuna. Azi va aparea in Monitorul Oficial, iar de maine aceasta comisie va fi operationala", a spus Ciolacu.

El a precizat ca trebuie sa discute cu liderii politici si sa realizeze un calendar.

"Sa vedem daca ne incadram in aceasta sesiune sau facem o sesiune extraordinara. Azi ii voi contacta telefonic pe toti liderii de grup ca sa putem creiona un plan. Pentru prima data toti liderii politici sunt de acord ca trebuie de urgenta initiata o schimbare a acestei legislatii.

Sunt doua propuneri: votul prin corespondenta si prelungirea timpului.

Noi, cei din PSD, am vrea sa evitam votul electronic, cel putin acum. Noi ne gandim la un vot care sa se desfasoare pe parcursul de doua zile", a declarat Ciolacu.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PSD Mihai Fifor a declarat ca o tema de discutie in cadrul coalitiei PSD-ALDE va fi infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru votul la alegerile europarlamentare, in contextul unor informatii in spatiul public potrivit carora votul ar fi fost fraudat.

"Nu ne dorim sa avem un vot in Diaspora cum am avut in 2009, un vot la trei secunde cum am avut, de pilda, la Ambasada de la Paris, un vot aproape de necontrolat sau un vot ca la Bruxelles. Urmarim si noi cu foarte mare atentie tot ce a aparut in spatiul public in ultimele zile legat de o posibila fraudare a alegerilor din 26 mai", a spus Fifor, la Antena3.

Social-democratul a adaugat ca este necesar sa fie verificat daca au fost sau probleme in sensul unui vot corect la europarlamentare.

"Am discutat si probabil ca vom avea ca tema in cadrul unei sedinte de coalitie si ideea aceasta a infiintarii unei comisii parlamentare de ancheta pentru votul din 26 mai. Pentru ca la urma urmei cred ca este necesar ca toata lumea sa stie ca lucrurile au decurs corect sau daca au existat probleme, aceste probleme sa poata fi evidentiate", a punctat el.

Quarterly Report - Editia 4

România este campioană la pierdut bani europeni. Cioloş: "Din fondurile structurale şi de coeziune am atras 0 euro. Zero"
România este campioană la pierdut bani europeni. Cioloş: "Din fondurile structurale şi de coeziune am atras 0 euro. Zero"
Europarlamentarul Dacian Cioloş este de părere că PSD şi PNL nu sunt în stare să absoarbă fondurile europene pe care România le are la dispoziţie şi nici nu doresc să discute pe teme...
La alegerile din 9 iunie vom ști în timp real câți oameni merg la vot. Colectarea datelor se va face printr-un sistem informatic de monitorizare și prevenire a votului ilegal
La alegerile din 9 iunie vom ști în timp real câți oameni merg la vot. Colectarea datelor se va face printr-un sistem informatic de monitorizare și prevenire a votului ilegal
Colectarea datelor privind prezenţa la vot a populaţiei, la alegerile din 9 iunie, se va face în timp real, a anunţat, marţi, 28 mai, Biroul Electoral Central. Totul prin intermediul...
#Ciolacu Iohannis scrisoare alegeri, #alegeri Iohannis scrisoare Dancila , #presedinte Camera Deputatilor