Ciolacu spune ca nu este de acord nici cu alegerile anticipate, nici cu desfiintarea Sectiei Speciale

Duminica, 08 Decembrie 2019, ora 21:47
3961 citiri
Ciolacu spune ca nu este de acord nici cu alegerile anticipate, nici cu desfiintarea Sectiei Speciale
Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD, a declarat ca nu vede rostul alegerilor anticipate si nici cu desfiintarea Sectiei Speciale de investigare a magistratilor si a sustinut ca jocul Guvernului Orban este unul de conjunctura si nedemocratic.

"In orice stat democratic alegerile anticipate se fac cand exista o criza. In acest moment nu exista decat daca vrem noi sa o provocam. Exista un Parlament ales, un presedinte ales si un Guvern minoritar. Nu e prima data in istorie cand avem un Guvern minoritar. In Constitutie exista aceasta posibilitate. In momentul in care nu poti investi un Guvern faci anticipate. Eu cred ca totusi incearca sa forteze aceste alegeri anticipate, in urma unor sondaje de opinie. Care este total nedemocratic si neconstrutiv pentru Romania. A incercat si domnul Nastase acest lucru. In momentul in care ai o majoritate, acum nu vorbim de majoritate. Anticipatele apar cand nu exista o majoritate conturata",a declarat liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu, duminica, la Antena 3, citat de Mediafax.

Ciolacu a mai spus ca o criza artificiala va avea costuri si ca alegerile anticipate nu au rost in acest moment.

"Alegerile anticipate, parerea mea, e ca nu isi au rost. Anul viitor avem alegeri. Ce justifica graba, aceasta cheltuiala, creerea unei crize politice, chiar daca o creezi artificial. Va spun ca va avea costuri o criza artificiala. Nu e un joc democratic. E un joc conjunctura. Iti creezi in propria tara o criza politica pentru un joc de conjunctura?", a conchis Ciolacu.

Presedintele interimar al PSD a mai spus si ca nu este de acord cu desfiintarea Sectiei speciale pentru infractiunile in justitie.

"Cum o vor desfinta? Traim intr-o tara democratica, exista niste regului democratice. Am vazut cu totii cum a functionat Romania fara sectia speciala... Au fost niste abuzuri recunoscute inclusiv de Comisia de la Venetia. Nu sunt de acord cu desfiintarea, dar nu cred ca eu sau PSD contam foarte mult in privinta votului pe care urmeaza sa il dea", a afirmat Ciolacu, citat de News.ro.

Guvernul Orban a discutat, vineri, un Memorandum privind Sectia speciala de investigare a infractiunilor din Justitie. Ministerul Justitiei propune desfiintarea acesteia sau regandirea modului in care functioneaza.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Ciolacu alegeri anticipate, #Ciolacu desfiintarea sectiei speciale , #presedinte PSD
Comentarii