Ciolacu nu mai vrea PSD la guvernare, pentru ca "nu e oportun"

Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 09:34
4118 citiri
Ciolacu nu mai vrea PSD la guvernare, pentru ca "nu e oportun"

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirma ca, in cazul in care motiunea de cenzura va trece, inseamna ca exista o noua majoritate in Parlament. "Chiar daca se creeaza o alta majoritate, PSD nu va propune din randurile PSD-ului un membru de partid sa preia functia de prim-ministru", adauga el, mentionand: "Consider ca nu este oportun acuma ca PSD sa propuna un nou prim-ministru".

Intrebat, intr-o interventie telefonica la B1 TV, daca exista vreo intelegere intre PSD si PNL pentru a declansa impreuna alegerile anticipate, Ciolacu a spus ca PSD este singurul partid de opozitie.

"Cum poate sa faca Opozitia o intelegere cu Puterea ca sa faca anticipate?", a adaugat el.

Ciolacu crede ca alegerile anticipate au loc, in primul rand, daca exista o criza politica, respectiv nu exista o majoritate care sa numeasca un guvern. Ciolacu a mentionat ca in Romania sunt toate forurile democratice alese - Parlament, Guvern, presedinte.

"Marea problema este incercarea de a modifica legi electorale cu cateva luni, cu doua-trei luni inainte de desfasurarea lor la termen. (...) Nu ca ar avea de suferit neaparat PSD-ul, pentru ca pana la urma oamenii sunt alesi prin vot si vom vedea ce va iesi la vot. Ganditi-va la precendentul pe care PNL doreste sa-l creeze in acest moment", a afirmat el.

Ciolacu a adaugat ca, daca motiunea de cenzura trece, "in acel moment s-a creat o alta majoritate".

Intrebat daca PSD va vota un al doilea guvern propus, Ciolacu a afirmat: "Presupun ca majoritatea care a votat caderea Guvernului se va intalni si va lua o hotarare. Este o posibilitate".

Ciolacu a mai sustinut ca "este exclus", cat timp el este presedintele interimar al PSD, sa incurajeze lipsa din Parlament a parlamentarilor.

Intrebat daca, in cazul in care va face o noua majoritate, PSD va merge la Cotroceni sa propuna un premier, Ciolacu a declarat: "Asta e logica democrata, asa scrie la Constitutie".

"PSD-ul nu va face o propunere de prim-ministru. Este o decizie a partidului. Vom vedea la momentul respectiv. Chiar daca se creeaza o alta majoritate, PSD-ul nu va propune din randurile PSD-ului un membru de partid sa preia functia de prim-ministru", a continuat el.

Intrebat daca PSD va propune un tehnocrat sau pe cineva din alt partid, Ciolacu a spus: "Vom vedea".

"Consider ca nu este oportun acuma ca PSD sa propuna un nou prim-ministru", a mai spus el.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...