Conducerea interimara a PSD s-a reunit in prima sedinta dupa demisia Vioricai Dancila: Ce decizii s-au luat

Luni, 09 Decembrie 2019, ora 14:14
7761 citiri
Conducerea interimara a PSD s-a reunit in prima sedinta dupa demisia Vioricai Dancila: Ce decizii s-au luat
Foto: captura video Facebook / PSD

Conducerea colectiva interimara a PSD s-a reunit luni de la ora 10.00, la sediul din Kiseleff, pentru a discuta despre organizarea congresului din luna februarie si despre sustinerea unor proiecte de lege in Parlament, printre care unele referitoare la pensiile speciale sau la interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat la finalul sedintei ca s-a discutat despre "lucruri de organizare interioara in privinta organizarii congresului" si s-au luat "anumite decizii politice".

"Congresul este clar stabilit pana pe data de 29 februarie, aceasta data nu va fi depasita. O formula de calcul a delegatilor pana saptamana viitoare va fi inaintata BPN si apoi supusa votului CEx", a anuntat Ciolacu, precizand ca la viitorul CEx vor fi invitati si toti primarii de municipii, precum si presedintii de Consilii Judetene.

"Am luat in discutie daca congresul e extraordinar sau ordinar, asteptam punctul de vedere al juristilor", a adaugat presedintele interimar al PSD.

In ceea ce priveste legile aflate pe ordinea de zi a Parlamentului, acesta a spus ca o serie de decizii importante vor fi luate luni, la ora 14:30, la sedinta cu grupurile PSD din Camera si din Senat.

Marcel Ciolacu a spus ca, din punctul sau de vedere, interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat este "un principiu corect", insa a precizat ca legea trebuie sa aiba niste norme, pentru ca sunt si cazuri exceptionale, cum ar fi angajarea profesorilor sau medicilor in anumite zone geografice, acolo unde sunt putini cei care doresc sa practice aceste meserii.

"Este exclus sa se dea OUG, fiindca deja CCR s-a exprimat deja", a adaugat el, referindu-se la o decizie mai veche data de CCR in timpul guvernarii Boc.

In ceea ce priveste desfiintarea pensiilor speciale, Marcel Ciolacu a comentat ironic: "Ori e o desfiintare la toata lumea, ori exista exceptii".

"Trebuie o abordare mai serioasa, PSD a venit cu un proiect de lege privind impozitarea progresiva a veniturilor, astfel incat sa evitam pierderea unui drept deja castigat (...) Ar fi fost o lege corecta, nu ar fi fost deschisa intreaga Cutie a Pandorei (...) Este exclus sa consideram ca pensiile militarilor sunt pensii speciale, niciunde in lume nu sunt speciale", a mai declarat presedintele Camerei Deputatilor.

In context, el a anuntat ca e posibil ca PSD sa faca "pe cheltuiala noastra" un studiu de impact in care sa se stabileasca plafoanele in cazul unei impozitari progresive.

Pe de alta parte, Marcel Ciolacu a avertizat Guvernul Orban ca "e neconstitutional sa vii cu legi de asumare atata timp cat exista legi in dezbaterea parlamentara pe aceleasi teme".

Reactia a venit ca urmare a faptului ca vicepremierul Raluca Turcan a anuntat luni ca Guvernul sesizeaza marti Parlamentul in legatura cu asumarea raspunderii pe trei pachete de legi.

Urmareste aici declaratiile lui Marcel Ciolacu:

C.B.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#PSD Congres, #PSD pensii speciale, #PSD asumare raspundere guvern Orban , #presedinte PSD