Marcel Ciolacu: Nu cred ca vor fi alegeri anticipate, pentru ca nu exista o criza politica in Romania

Vineri, 10 Ianuarie 2020, ora 15:15
3209 citiri
Marcel Ciolacu: Nu cred ca vor fi alegeri anticipate, pentru ca nu exista o criza politica in Romania

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, sustine ca actualul guvern nu are performanta, iar pentru ca presedintele Klaus Iohannis sa "scape" de acesta, declanseaza alegerile anticipate. Ciolacu crede insa ca astfel de alegeri nu vor avea loc, deoarece in Romania nu exista o criza politica.

"Domnul Ludovic Orban presupun ca a declarat acelasi lucru pe care l-a declarat si presedintele Romaniei. Am constatat si eu ieri intentia presedintelui Romaniei de a scapa de acest guvern. Cu adevarat, nu putea sa spuna ca nu are performanta si ca duce PNL si compromite asumarea de catre presedinte a acestui guvern.

Nu cred ca vor fi alegeri anticipate, am vazut ce a zis domnul Orban ca vor fi alegeri anticipate odata cu localele. Eu stiu ca legile unei tari nu sunt facultative, nu sunt numai pentru anumite categorii sociale sau numai pentru anumite partide politice, eu stiu ca recomandarile europene si ne referim la recomandarile Comisiei de la Venetia, unde PSD a facut anumite greseli si interpretari la aceste recomandari, ar trebui luate in serios. Nu traim numai in Romania, traim in Europa si trebuie sa tinem cont si de legile europene", a declarat Ciolacu, vineri, la Braila.

Liderul social-democrat a explicat motivele pentru care nu vor putea avea loc alegeri anticipate in Romania.

"Nu cred ca vor fi alegeri anticipate din mai multe motive. In primul rand, nu exista o criza politica in Romania. Avem un guvern, minoritar, e adevarat, nu este prima oara cand avem un astfel de guvern. Avem un presedinte nou ales, un parlament functional.

Nu vad unde este o criza si daca tin cont de contextul international incerc sa inteleg cine isi asuma o criza in Romania in acest context extern", a declarat Ciolacu.

Intrebat ce rost mai are, in aceste conditii, motiunea pe care intentioneaza sa o depuna PSD in Parlament, Ciolacu a declarat ca, daca aceasta va trece, presedintele trebuie sa numeasca un nou guvern sustinut de noua majoritate care va fi creata.

"Motiunea inseamna in felul urmator: conform Constitutiei, avem acest drept. Sper sa gasim tema si formatiunile politice care au dat votul acestui guvern sa inteleaga si sa vina alaturi de noi. Daca motiunea trece, pasii constitutionali sunt consultari cu presedintele Romaniei si crearea unei noi majoritati, lucruri pe care eu si colegii mei nu il excludem. Presedintele Romaniei trebuie sa ia act, in cazul crearii unei alte majoritati, si sa desemneze un prim ministru din cadrul acestei majoritati", a precizat Ciolacu.

Presedintele interimar al PSD a mai spus ca va incepe adunarea de semnaturi pentru sustinerea motiunii, din cadrul grupurilor parlamentare ale PSD din Camera Deputatilor si Senat.

Citeste si

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: NEWS.RO