Seful PSD cere scuze pentru "derapajul" lui Badalau: Astfel de afirmatii nu pot fi tolerate!

Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 22:18
12367 citiri
Seful PSD cere scuze pentru "derapajul" lui Badalau: Astfel de afirmatii nu pot fi tolerate!
Foto: Arhiva Facebook/Marcel Ciolacu

Seful interimar al PSD a reactionat vineri seara, cerand scuze in numele partidului pentru "derapajul" colegului sau NicuLae Badalau la adresa romanilor din diaspora.

"Resping afirmatiile facute de Niculae Badalau la adresa romanilor din siaspora. Imi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie sa angajeze Partidul Social Democrat in ansamblul sau. De altfel, am discutat cu domnul Badalau si m-a asigurat ca a constientizat exprimarea nefericita si ca o regreta.

PSD ii respecta pe toti romanii indiferent de locul in care traiesc. Atrag atentia tuturor membrilor ca partidul a intrat intr-o perioada de reconstructie, iar astfel de afirmatii nu pot fi tolerate!", a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Cu cateva minute inainte, si Gabriela Firea a taxat afirmatiile lui Badalau.

Firea il taxeaza pe Badalau, dupa insulta la adresa diasporei: Tacerea mea ar insemna ca toti gandim la fel

Cei doi fac referire la jignirile aduse de Badalau, coleg in PSD, la adresa romanilor din afara granitelor:

"Acuma e discutia pe cate locuri dam in diaspora. Am avut discutia si la Parlament: daca vreti sa puneti pe listele partidlui din diaspora, cine nu va lasa?

Asa cum sunt ele astazi, nu putem sa marim numarul de parlamentari. E clar ca daca marim numarul si cer 15 - ei au 700.000 de oameni, avem care au domiciliu, pasapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul pana la 3-5 milioane, ca se vehiculeaza tot felul, sunt fetele alea de le duc astia, eu stiu, nu stiu, nu ilegal, da' ...si vor sa li se calculeze posturile de parlamentari pe toti care banuiesc ei ca sunt acolo", a spus Badalau, intr-o conferinta de presa.

Ulterior, a sustinut ca declaratia este "scoasa din context".

"Era o discutie libera legata de reprezentarea diasporei. Am spus ca 700.000 sunt inregistrati legal. Restul nu stim cati sunt si printre ei sunt si oameni care nu ne fac cinste. Eu imi cer scuze daca am jignit, dar demagogia cu care se foloseste aceasta inregistrare ma deranjeaza. N-am vrut sa jignesc pe nimeni", a precizat Badalau.

B.B.

#Ciolacu Badalau jignire diaspora , #presedinte PSD