Ciolacu se aliază cu UDMR în alianța cu PNL: „Dacă UDMR iese din coaliție, automat și PSD va ieși”

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 15:24
2836 citiri
Ciolacu se aliază cu UDMR în alianța cu PNL: „Dacă UDMR iese din coaliție, automat și PSD va ieși”
Președintele PSD Marcel Ciolacu a subliniat că partidul său își dorește ministerul Transporturilor FOTO Shutterstock

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 noiembrie, după negocierile cu PNL și UDMR, că dacă formațiunea maghiară va părăsi coaliția, atunci și PSD va face la fel, explicând că mandatul său este de a forma o alianţă de guvernare PNL-PSD-UDMR şi minorităţi.

„Vrem ca până joi România să aibă un Guvern. Sunt normale anumite discuţii când formezi o coaliţie, când ai negocieri. Eu vreau să îi asigur pe români în continuare că joi România va avea un Guvern şi trebuie să înţelegem toţi care purtăm negocieri”, a explicat Marcel Ciolacu, vineri la Parlament.

Chestionat dacă PSD ar susţine un Guvern minoritar, în cazul în care nu se ajunge la o înţelegere pentru formarea unei coaliţii, Ciolacu a răspuns: „Noi, PSD am pornit, această coaliţie va fi formată de PNL-PSD-UDMR şi minorităţi. Logic înseamnă că eu nu am un mandat pentru un Guvern PSD-PNL. Dacă UDMR, în acest moment iese din această coaliţie, automat şi PSD va ieşi, pentru că nu am alt mandat. Am mandat de la partid că văm forma o coaliţie PNL-PSD-UDMR şi minorităţi. Dacă UDMR iese din această coaliţie, pleacă şi PSD. În acest moment avem nişte negocieri şi e normal să le ducem în interiorul negocierilor”.

Întrebat mai departe dacă este dispus PSD să renunţe la Ministerul Transporturilor, liderul social-democraţilor a replicat: „Nu avem Ministerul Transporturilor. Categoric PSD îşi doreşte Ministerul Transporturilor”.

Negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR au ajuns la un impas, vineri, după ce liberalii ar fi cerut Ministerul Dezvoltării, care în prezent este deţinut de cei de la UDMR, au declarat surse politice pentru News.ro. Kelemen Hunor a transmis că, dacă partidul său nu îşi va păstra portofoliile din actuala construcţie, atunci se va retrage din această coaliţie.

Liberalii au insistat în negocieri să aibă un minister important legat de finanţe, în condiţiile în care PSD va prelua Finanţele Publice. Florin Cîţu a transmis încă de joi că nu este de acord ca PNL să nu dea ministrul de Finanţe.

Astăzi, PNL a avansat ideea de a prelua Ministerul Dezvoltării Regionale, cei de la UDMR, care deţin în prezent portofoliul, afirmând că nu sunt de acord şi că, dacă nu vor avea aceleaşi ministere în viitorul Guvern, se vor retrage din aceatsă construcţie politică.

PNL mai vrea şi Ministerul Transporturilor, minister dorit şi de cei de la PSD.

Eveniment Quarterly Report

Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 1 decembrie, că România avea nevoie de stabilitate în momentul în care s-a format actuala coaliţie de guvernare, cu cei din PNL. ”În momentul...
A fost stabilită data alegerilor din 2024. Jocurile care încurcă planurile PSD și PNL
A fost stabilită data alegerilor din 2024. Jocurile care încurcă planurile PSD și PNL
Liderii PNL și PSD au decis când vor avea loc alegerile din 2024 pentru Parlamentul European și cele locale. Alegerile europarlamentare vor fi organizate pe 9 iunie, când vor avea loc în...
#presedinte psd marcel ciolacu, #Marcel Ciolacu PSD, #alianta PNL PSD, #negocieri PNL PSD, #criza politica Romania , #stiri Marcel Ciolacu