Ciolacu, noi critici pentru Guvern: Si-au batut joc de cei 133 de eroi din sistemul medical care au murit in prima linie in lupta cu pandemia

Marti, 18 Mai 2021, ora 14:30

   

Ciolacu, noi critici pentru Guvern: Si-au batut joc de cei 133 de eroi din sistemul medical care au murit in prima linie in lupta cu pandemia
Presedintele PSD Marcel Ciolacu a lansat noi critici marti, 18 mai, la adresa Guvernului, pe care il acuza ca "si-a batut joc de cei 133 de eroi din sistemul medical care au murit in prima linie in lupta cu pandemia", intrucat nu au platit "niciun leu urmasilor".

"Bataie de joc pentru cei 133 de eroi din sistemul medical care au murit in prima linie in lupta cu pandemia! ZERO ei au primit urmasii acestora, contrar Legii pe care PSD a adoptat-o anul trecut in Parlament! Timp de aproape un an, Guvernele Dreptei s-au batut cu pumnii in piept ca ii vor plati cu prioritate, dar, in realitate, i-au umilit ingrozitor! N-au platit nimic, inventand de motive aberante! Au inventat grupuri de lucru, pentru ca in final sa se blocheze in incompetenta si prostie! Rezultatul este ca familiile acestor eroi sunt batjocorite cu fiecare zi care trece de aceasta guvernare ticaloasa si tot mai insensibila la dramele romanilor!", a scris Marcel Ciolacu marti pe Facebook.

Pe 21 aprilie deputata PSD Alexandra Hutu a primit un raspuns la o interpelare adresata premierului Florin Citu cu tema "Acordarea drepturilor legale prevazute pentru urmasii personalului medical decedat in urma complicatiilor medicale cauzate de infectarea cu virusul SARS-CoV-2".
Raspunsul a fost dat de Ministerul Muncii si de Ministerul Sanatatii.

"In vederea recunoasterii meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva COVID-19 si acordarii cu celeritate a unor drepturi urmasilor personalului medical decedat ca urmare a participarii la aceste actiuni, a fost adoptata legea 56/2020 pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva COVID-19.

Avand in vedere ca textul legii sus mentionate ridica o serie de intrebari in ceea ce priveste aplicarea ei, (institutia competenta in stabilirea si plata acestor drepturi, sursa de finantare, solicitarea unor noi documente prin care sa se dovedeasca indeplinirea conditiilor prevazute de lege, etc.) a fost necesara initierea unui proiect de act normativ impreuna cu Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si Protectie Sociale, Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Interne pentru clarificarea problemelor intampinate in aplicarea acestei legi.

Pana la clarificarea aspectelor legate de aplicarea legii 56/2020, casele teritoriale de pensii competente solutioneaza cererile privind acordarea drepturilor de pensie de urmas conform legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, urmand ca, dupa modificarea legii 56/2020 sa se stabileasca drepturile prevazute de acest act normativ.

Precizam faptul ca, proiectul privind ordonanta de urgenta pentru modificarea legii 56/2020 pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva COVID-19 se afla in procedura de avizare interministeriala urmand ca, dupa avizare, sa fie supus aprobarii Guvernului Romaniei. Totodata va asiguram de faptul ca, de indata ce va fi adoptat actul normativ mentionat, atat institutia noastra cat si casele teritoriale de pensii vor proceda cu celelritate la aplicarea prevederilor acestuia in limitele atributiilor ce le revin", arata documentul.

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de1615 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Byga
rank 1
Măcel Ciolanu uita când la începutul pandemiei își bătea joc de
cadrele medicale cu vorbele de “dictatura medicală “. Acum cand roadele politicii guvernului aproape au redus pandemia la neființa acest fripturist Ciolanu le intoarce ca la Ploiești. Cred ca o face din stupizenie.
hekel
rank 5
domnule ciolacu
mai golanule. TACI
DAN-795
rank 5
CAND STRATEGIA UNUI prost devine politica de stat ...
au si trantorii de lucru dar , numai pentru retributii foarte speciale ...
z123456
rank 5
stai linistit
ca iese tartorul dracnea de la mititica in curand iar ciolacu va deveni amintire.
Gile
rank 5
Uluitor de simplu
Vai ce preocupat este acest "erou al neamului romanesc" (Ciolacu) pentru bunastarea Romaniei !
Ha, ha, ha !
Gile
rank 5
Complicat de simplu
Ciolacu este foarte nervos deoarece Veorica a ajuns intr-o pozitie atat de bine platita fara sa faca nimic in timp ce el urla la luna si nu-l asculta nimeni!
Pana si mafiotii PSD isi dau coate si rad de iesirile publice ale Ciolacului!
Gile
rank 5
Complicat de simplu
Ciolacu incearca sa acopere :
- bomba nucleara venita de la CJUE impotriva mafiei PSD,
- cresterea economica din T1
- numirile la BNR ale mafiotilor PSD fara studii de specialitate
toate cu efecte majore asupra procentelor mafiei PSD din sondaje!
Insa aparitiile lui Ciolacu trag si mai in jos mafia PSD in sondaje!
Stefannel
rank 5
Cred ca nu e chiar asa
Eu zic ca psd si aur cresc deoarece pnl si usr mor impreuna. Respect pentru udmr care sta constant.
Gile
rank 5
Complicat de simplu
Daca nu ai acces la sondajele interne ale partidelor (alea reale) eu zic sa taci!
Nu mai raspandi minciunile aruncate pe piata de haznalele de partid unde mafia PSD si HAUR mai au putin si depasesc 350 %!
Incearca sa gandesti si cu creierul din dotare deoarece nu doare! Mai lasa haznalele mafiei PSD!
z123456
rank 5
nea stefanica
stii zicala aia: "fericiti cei saraci cu duhul".
Adica daca tu crezi ceea ce ai spus, sa fii sanatos....
MacGigi
rank 5
Tulai Doamne ce grijuliu este ciolanu' :)
Cred ca i-au scapat si o lacrima si chiar si un partz de solidaritate :))))
Stefannel
rank 5
Ciolacule, puiule, mai sunt si altii
Tati, guwernul isi bate joc de milioane de romani zilnic si lor le place.
Gile
rank 5
Complicat de simplu
Cand spui "Tati" te referi la tatucul tau : Putin !
Ce ti-ar mai place sa defileze tancurile sovietice pe sub Arcul de Triumf ! Ti-ar sari inima din piept de mandrie !
DUTTY
rank 5
Nuuu se refera la "tatucul: Soros
Mentorul neomarxistilor!!!
Chiar atat de simplu!!!!!!
Injineru
rank 5
Cum e vremea la Moskova flasnetare ?
.
alphpha
rank 5
Din
banii tăi plătește pensiile, politrucule ! Nu-ți băteai tu joc de pandemie, de purtatul măștii, etc... ? Din cauza ta și a celorlalți neisprăviți din psd au murit oamenii ăștia, aglomerați in spitale de cei care v-au crezut tampeniile. Singele lor e pe mainile voastre și ar trebui asă-i aveți pe conștiință, dacă ați avea așa ceva. Grețoasă și periculoasă adunătură...
Stefannel
rank 5
Da, asa este
Sutele de morti covid (cifrele raportate dar si cele ascunse) sunt din vina psd, da.
Johannis si banda sa sunt nevinovati.
Dragnea ar trebuie sa fie la puscarie! Ciolacu, demisia!
seicarumioara
rank 1
Datul banilor, grija PSD!
Pe voi vă interesează doar să dați mită unor categorii de cetățeni! Trebuia să asigurați condiții decente in spitale, apoi să dați tot felul de stimulente. Ascundeți, de fapt, dezinteresul pentru nivelul de trai al romanilor.
z123456
rank 5
da, le place sa
dea bani pentru a-si cumpara alegatorii, dar nu din banii lor ci tot din ai nostrii....
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor