Ciolacu: Ca si Elvetiei, nimeni nu ne da sanse azi la motiunea de cenzura. Ne vom bate pana la ultimul vot

Marti, 29 Iunie 2021, ora 11:49
1804 citiri
Ciolacu: Ca si Elvetiei, nimeni nu ne da sanse azi la motiunea de cenzura. Ne vom bate pana la ultimul vot
Marcel Ciolacu, presedintele PSD. FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marti ca, la fel ca echipei de fotbal a Elvetiei, nimeni nu da sanse social-democratilor la motiunea de cenzura, dar acestia se vor bate pana la ultimul vot.

"Aseara, alaturi de alte zeci de mii de spectatori, am vazut ce inseamna sa lupti pana in ultima clipa. Sa fii epuizat, dar sa crezi pana la capat in sansa ta. Ca si Elvetiei, nimeni nu ne da sanse azi la motiunea de cenzura. Dar ne vom bate pana la ultimul vot. Evident, contam si pe ratangiul de serviciu Citu. Hai, ca se poate!", a scris Ciolacu, pe Facebook.

Camera Deputatilor si Senatul reunite in sedinta comuna dezbat si voteaza marti prima motiune de cenzura impotriva actualului Executiv, initiata de PSD si intitulata "Romania ESUATA". Potrivit liderului PSD Marcel Ciolacu, mai sunt necesare 18 voturi pentru ca motiunea sa treaca, in conditiile in care toti parlamentarii social-democrati vor fi prezenti in plen.

PSD mizeaza pe voturile parlamentarilor AUR, ale neafiliatilor, dar si pe voturi din grupul minoritatilor. In ceea ce priveste parlamentarii coalitiei, premierul Florin Citu a reiterat ca acestia nu vor vota la motiune. USR PLUS a avut o ezitare luni, anuntand intai ca senatorii si deputatii formatiunii vor vota, dar impotriva motiunii, ulterior, revenind aupra deciziei si anuntand ca se vor conforma decizie luate in coalitie de a nu vota.

Orban anunta ca parlamentarii PNL care vor vota motiunea PSD vor fi exclusi din partid

Presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, a declarat marti, 29 iunie, ca motiunea de cenzura nu va lua niciun vot in plus peste voturile pe care le au PSD si AUR, precizand ca parlamentarii PNL nu vor vota la motiune. Orban a precizat ca in cazul in care un parlamentar PNL va face acest lucru, el va fi exclus din partid.

Orban a fost intrebat marti, despre votul la motiunea de cenzura.

"Nu va lua niciun vot in plus peste voturile pe care le au PSD si AUR".

Intrebat daca era acelasi rezultat si daca parlamentarii coalitiei ar fi votat, Orban a raspuns: "Cel mai probabil da. Numai ca suntem patru grupuri parlamentare pentru prima oara confruntati cu o motiune, noi trebuie sa asiguram coeziunea actului de guvernare, sa dezvoltam o incredere reciproca si asta a fost decizia noastra ca sa nu existe niciun fel de...Era suficient sa apara un singur vot in plus si incepea deja sa inceapa o cantare ca cine e parlamentarul care a votat motiunea de cenzura si am hotarat clar: suntem prezenti, nu votam".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu trece peste ”regrete”: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste ”regrete”: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Marcel Ciolacu PSD, #motiune de cenzura, #GUVERN CITU, #Orban presedinte PNL , #stiri Marcel Ciolacu