Marcel Ciolacu, atac la Orban pentru opoziția la coaliția cu PSD. „Câtă ipocrizie să-ţi mai permiţi un joc politic într-un astfel de moment”

Luni, 08 Noiembrie 2021, ora 23:06
4202 citiri
Marcel Ciolacu, atac la Orban pentru opoziția la coaliția cu PSD. „Câtă ipocrizie să-ţi mai permiţi un joc politic într-un astfel de moment”
Marcel Ciolacu, presedintele PSD. FOTO Hepta

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îl critică în termeni duri pe fostul lider al PNL şi fostul premier Ludovic Orban, care luni seară a anunţat că pleacă din PNL dacă partidul se va alia cu PSD la guvernare. Fără a-i pronunţa numele, Ciolacu îl acuză pe Orban de ipocrizie, spunând că nu ştie "cum poate dormi noaptea, darmite să comenteze acum scena politică".

Marcel Ciolacu a afirmat, luni seară, la Antena 3, că social-democraţii au înţeles că "este un moment dificil prin care trece România” şi că nu a "simţit niciun coleg frustrat sau reţinut de ceea ce a fost în trecut” în relaţia dintre PSD şi PNL. El a arătat că social-democraţii din teritoriu nu l-au sunat să "discute o anumită funcţie”, pentru că toată lumea "a înţeles că e un moment de răscruce” şi de ce conducerea a solicitat forurilor statutare acest vot.

În acest context, Ciolacu l-a criticat dur pe Ludovic Orban, care se opune unei alianţe a liberalilor cu social-democraţii.

"Mă uitam acolo, la şedinţă, un fost prim ministru şi fost lider al PNL, câtă ipocrizie să-ţi mai permiţi un joc politic într-un astfel de moment. Dar presupun că va veni nota de plată la fiecare. După ce ai condus un guvern în care nu ai dat nicio şansă bolnavilor de cancer, au ajuns la peste 80% decese. Eu nu ştiu cum poate dormi noaptea, darmite să comenteze acum scena politică”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a declarat, întrebat dacă va pleca din PNL, în cazul unui parteneriat de guvernare cu PSD, că în această situaţie "drumurile noastre se vor despărţi”. El a spus că este "ruşinos" simplul fapt că Florin Cîţu s-a aşezat la masa discuţiilor cu PSD şi pare că prim-ministrul interimar ţine cu orice preţ să fie premier, fapt pentru care respinge orice altă formulă de Executiv de centru-dreapta. El a adăugat că UDMR e dispusă să intre, ca de obicei, cu oricine la guvernare.

Biroului Politic Național al PNL a decis luni, 8 noiembrie, începerea negocierilor cu PSD pentru formarea unei coaliții de guvernare, au declarat surse politice pentru Ziare.com. Raportul de voturi a fost următorul clar în favoarea negocierilor cu PSD. 48 de liberali s-au pronunțat pentru începerea negocierilor cu PSD, iar 22 au votat împotrivă.

Eveniment Quarterly Report

Cătălin Drulă, atac dur după arestarea baronului Dumitru Buzatu: ”Toți oamenii PSD sunt pe drojdie”
Cătălin Drulă, atac dur după arestarea baronului Dumitru Buzatu: ”Toți oamenii PSD sunt pe drojdie”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat duminică, 24 septembrie, că PSD vrea să crească taxele pentru că ”toți oamenii din partid sunt pe drodjie” și clientela are nevoie de bani....
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Marcel Ciolacu PSD, #Ludovic Orban PNL, #coalitia de guvernare , #stiri Marcel Ciolacu