Ciolacu sustine ca se vrea desfiintarea Sectiei Speciale pentru a nu se afla frauda de la alegerile din Sectorul 1. "Clotilde Armand are sase de 10% sa termine mandatul"

Luni, 21 Iunie 2021, ora 23:58
3138 citiri
Ciolacu sustine ca se vrea desfiintarea Sectiei Speciale pentru a nu se afla frauda de la alegerile din Sectorul 1. "Clotilde Armand are sase de 10% sa termine mandatul"
Adina Florea, Sectia Speciala FOTO Hepta

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 21 iunie, ca USR PLUS vrea desfiintarea Sectiei Speciale de Investigare a Infractiunilor din Justitie pentru a nu se afla frauda de la alegerile din Sectorul 1. "Oricum se va afla adevarul", sustine Marcel Ciolacu, care crede ca Clotilde Armand are sase de 10% sa termine mandatul.

"Deodata, domnul ministru al Justitiei vrea sa faca sesiune extraordinara sa desfiinteze SIIJ-ul. De ce, pentru ca SIIJ e in vacanta pana in septembrie, cand se termina oficial ancheta doamnei Clotilde. O anunt oficial: Oricum se va afla adevarul", a declarat, luni seara, la Antena 3.

Intrebat daca crede ca USR incearca sa desfiinteze SIIJ pentru a nu se afla frauda de la Sectorul, Ciolacu a afirmat: "Bineinteles, bineinteles".

Ciolacu a reiterat ideea ca PSD sustine orice initiativa de demitere a primarului Clotilde Armand si a precizat ca aceasta are sase de 10% sa-si termine mandatul.

In 16 mai, Marcel Ciolacu a afirmat ca asteapta decizia "unui magistrat" cu privire la ancheta deschisa in urma rezultatului alegerilor locale pentru Primaria sectorului 1, el afirmand ca, in cazul in care Clotilde Armand nu va demisiona daca se va ajunge la concluzia ca a pierdut alegerile, PSD va strange semnaturi pentru organizarea unui referendum privind reluarea scrutinului.

Liderul PSD a precizat ca este "normal" sa astepte raportul Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie cu privire la alegerile pentru Primaria Sectorului 1.

Scandalul numararii voturilor de la Sectorul 1 a izbucnit dupa difuzarea unor imagini in care persoane despre care se afirma ca ar fi membri ai USR PLUS umblau la sacii cu voturi pentru Primaria Sectorului 1 al Capitalei. Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache a depus o plangere legata de rezultatul alegerilor si a reclamat comiterea unor infractiuni de catre Dan Barna, presedintele USR, procurorul Nicolae Sprancu - presedintele Biroului Electoral Sector 1 si Andrei Nicolescu, membru USR.

Procurorul Sorin Iasinovschi de la Sectia Speciala pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ) a dispus printr-o ordonanta de delegare ca Politia Bucuresti sa renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucuresti, castigate de Clotilde Armand (USR) in dauna lui Dan Tudorache (PSD).

Infiintarea Sectia Speciale (SIIJ) a fost criticata in toate raportele MCV de la infiintarea acesteia in timpul guvernarii PSD-ALDE iar recent, printr-o decizie a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, existenta acestei unitati de parchet a fost considerata contrara dreptului UE. Alianta PNL-USRPLUS si-a asumat de la inceput ca unul din obiectivele guvernarii desfiintarea SIIJ.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Marcel Ciolacu PSD, #sectia speciala Adina Florea, #Clotilde Armand primarie sector 1 , #stiri Marcel Ciolacu