Conflict între Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, după ce secretarul general al PSD a insistat să-și numească fratele la ANRE

Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 11:14
11524 citiri
Conflict între Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, după ce secretarul general al PSD a insistat să-și numească fratele la ANRE
Conflict între Marcel Ciolacu și Paul Stănescu FOTO Hepta

Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a reproșat secretarului general Paul Stănescu că a afectat imaginea partidului insistând ca fratele său, Alexandru Stănescu, să fie numit în conducerea ANRE, susțin surse politice pentru ziare.com. Alexandru Stănescu e specialist în tractoare, nu în energie.

“Paul putea să-i găsească alt post fratelui său, dar a ținut t să fie numit la ANRE. Marcel Ciolacu nu putea intra în conflict deschis cu omul numărul doi în partid, însă relațiile dintre ei sunt din ce în ce mai tensionate”, susțin surse din conducerea PSD pentru ziare.com.

În realitate, Paul Stănescu încearcă să echilibreze raportul de putere din partid. Marian Neacșu, fost membru al ANRE, a fost numit secretar genera al guvernului la dorința lui Marcel Ciolacu. În locul lui Neacșu, Marcel Ciolacu ar fi dorit să-și instaleze un alt apropiat, numai că Paul Stănescu a revendicat el postul. Și pentru a-și demonstra puterea în partid, l-a numit chiar pe fratele său, pe care îl-a lăsat în afara listelor pentru Parlament anul trecut.

Alexandru Stănescu a fost numit în conducerea ANRE fără să fie prezent la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului. “A trebuit să-l ascundem ca să nu ne facem de râs”, recunoaște unul dintre liderii PSD.

Nu e singurul conflict mocnit dintre Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. La formarea guvernului, secretarul general al PSD a încercat să o impună pe Gabriela Firea în funcția de vicepremier, însă Marcel Ciolacu a reușit să-l numească pe Sorin Grindeanu, unul dintre apropiații săi.

Cum și-a pedepsit Paul Stănescu fratele după un scandal sexual în familie

Nora lui Paul Stănescu a făcut un copil cu băiatul lui Alexandru Stănescu, fratele lui Paul. Altfel spus, și-a înșelat soțul cu vărul drept al acestuia. Prin urmare, baronul PSD s-a răzbunat pe fratele său și, în toamna anului trecut, l-a scos de pe lista pentru parlamentare, susțin surse politice pentru Ziare.com.

Între timp, Paul Stănescu s-a înmuiat: azi i-a oferit un post la ANRE, deși fratele său nu are nimic în comun cu domeniul energiei. În Parlament, activase în comisia de agricultură.

Ștefan Stănescu, fiul baronului PSD Olt Paul Stănescu, a luat în căsătorie, în 2015, pe Iulia Grecu. Însă Iulia Grecu a făcut un copil cu Florin Stănescu, băiatul lui Alexandru Stănescu, fratele lui Paul.

La acea vreme, Iulia Grecu a motivat amantlâcul prin faptul că a încercat să facă un copil cu soțul său, însă nu rămânea gravidă, prin urmare a decis să încerce și cu un alt membru al familiei Stănescu, astfel încât copilul să aibă același sânge. În final, a reușit.

Paul Stănescu n-a apreciat gestul făcut de nora sa și a decis să se răzbune politic. Mai întâi, a schimbat-o pe cuscra sa, mama Iuliei, din funcția de inspector general-adjunct pentru învățământ Olt. Funcție în care fusese instalată de Paul Stănescu în vremea când PSD era la putere.

Dar pentru păcatul fiicei n-a plătit doar mama. Paul Stănescu l-a pedepsit și pe fratele său Alexandru Stănescu, pe motiv că nu și-a ținut fiul departe de nora sa. Astfel, Alexandru Stănescu n-a mai prins un loc eligibil pe listele PSD Olt la alegerile parlamentare din 2020, liste întocmite chiar de Paul.

Între timp, Paul Stănescu a revenit la sentimente mai bune față de fratele său. Luni, 13 decembrie, i-a oferit un loc de muncă la ANRE. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat, luni, că PSD îl susține pe fratele lui Paul Stănescu, un specialist în agricultură, în conducerea ANRE, arbitrul pieței energiei, pe motiv că ”este unul dintre foștii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele parlamentare”.

Potrivit CV-ului, Alexandru Stănescu a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București. Între 1986 și 1993 a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#Marcel Ciolacu PSD, #Paul Stanescu PSD, #ANRE , #stiri Marcel Ciolacu