Președintele PSD vede alegeri anticipate dacă Guvernul cade prin moțiune de cenzură

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 22:27
1904 citiri
Președintele PSD vede alegeri anticipate dacă Guvernul cade prin moțiune de cenzură
Marcel Ciolacu, presedintele PSD FOTO Facebook Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, în opinia partidului pe care îl conduce, singura soluţie posibilă dacă Guvernul cade prin moţiune de cenzură o reprezintă alegerile anticipate. Liderul social-democrat susţine că ar fi de acord ca, până la organizarea de alegeri, guvernarea să fie asigurată de un Executiv format din tehnocraţi.

"Mâine avem decizia CCR-ului. Indiferent care este, dacă nu există conflict, imediat intră pe ordinea de zi, într-o zi sau două la vot moţiunea şi tot PSD-ul va vota această moţiune. (...) Dacă există conflict, o să solicit colegilor mei ca mâine să depunem moţiunea Partidului Social Democrat, care este pregătită. Avem semnăturile, avem textul”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3.

Ciolacu a reafirmat că, dacă moţiunea de cenzură va fi votată, PSD vede ca "singură soluţie" alegerile anticipate, el reiterând că "este exclus" ca PSD să susţină un guvern minoritar al PNL.

"Din punctul nostru de vedere, e o singură soluţie: alegeri anticipate. Nu pot să cer colegilor meu să facă guvern cu Raluca Turcan, cu Cîţu, cu Oroş. (...) Ce alianţă să facem? Ne întoarcem frumos la popor, românii au întotdeauna dreptate”, a adăugat preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a pus la îndoială "credibilitatea" actualilor guvernanţi "în faţa românilor".

"Noi avem un mesaj clar: alegeri anticipate. Că durează trei luni, că pui un guvern de tehnocraţi care organizează alegerile şi gestionează problemele sanitare şi economice o perioadă limitată, suntem total de acord. Dar nu mai vedem altă ieşire din criză decât întoarcerea la români, românii să voteze. E o utopie să intrăm noi la guvernare acum”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a criticat şi modul în care a fost organizat Congresul PNL de sâmbătă, el considerând că acesta reprezintă "cea mai mare sfidare" la adresa românilor. El a reclamat că "toate instituţiile statului au luat pauză o zi" şi că nimeni nu a intervenit la evenimentul la care au fost prezenţi aproape cinci mii de oameni.

Purtătorul de cuvânt al PNL: „George Simion și AUR nu vor da nici apartamente, nici credite ieftine. O schemă frauduloasă”
Purtătorul de cuvânt al PNL: „George Simion și AUR nu vor da nici apartamente, nici credite ieftine. O schemă frauduloasă”
Oferta electorală a președintelui AUR, George Simion, este din ce în ce mai criticată de liderii partidelor. Mai exact, „Planul Simion” prin care românii se înscriu în baza unui formular...
Liderul AUR ar putea da explicații Parchetului despre ”Planul Simion”: ”Se angajează în numele unei funcţii pe care presupune că o va ocupa”
Liderul AUR ar putea da explicații Parchetului despre ”Planul Simion”: ”Se angajează în numele unei funcţii pe care presupune că o va ocupa”
”Planul Simion” stârnește tot mai multe controverse în spațiul public, după apariția imaginilor cu zeci de persoane care stau la coadă să semneze contracte pentru case ieftine și...
#Ciolacu PSD, #motiune de cenzura, #Citu premier , #stiri Marcel Ciolacu
  1. Blocadă în Parlamentul European fața de extremiști. Grupurile lui Viktor Orbán și Marine Le Pen, ținute departe de posturile-cheie
  2. Militarii ruși se răzvrătesc împotriva ordinelor de la Moscova. Conducerea politică, acuzată de decizii „populiste” și „fanteziste”
  3. Unul dintre cei mai diabolici pedofili a fost prins, după luni de căutări. Ucigașul fusese eliberat în baza legii recursului compensatoriu
  4. Crima din Brăila. Noi înregistrări telefonice între principalul suspect și mama acestuia. „Nu mi-a găsit nimic” STENOGRAME
  5. Cât costă o înmormântare în România. Prețurile firmelor de pompe funebre după creșterea ajutorului de deces
  6. Peste 98 la sută dintre elevii cu opțiuni completate au intrat la liceu. Câți au fost admiși la prima opțiune
  7. Un spital din România, obligat să plătească daune uriașe după ce o fetiță de 1 an și jumătate s-a infectat cu o bacterie: ”Viața copilului a fost în pericol”
  8. Doi copii au sunat la Poliție ca să facă o farsă. Ce amendă a primit mama minorilor
  9. Avertizări de vreme severă imediată. Localitățile în care vor fi vijelii și va cădea grindină
  10. Scandalul de la Universitatea de Arhitectură București, la un alt nivel. Procurorii ar putea intra pe fir