UPDATE Marcel Ciolacu vrea sa propuna un premier tehnocrat, fost membru PSD: "Avem discutii cu toate formatiunile politice. Vedem la motiune cine e la putere!"

Miercuri, 19 August 2020, ora 23:03
5159 citiri
UPDATE Marcel Ciolacu vrea sa propuna un premier tehnocrat, fost membru PSD: "Avem discutii cu toate formatiunile politice. Vedem la motiune cine e la putere!"
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat ca social-democratii vor propune un candidat pentru functia de prim-ministru, in cazul in care motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban va trece in Parlament. Aceasta propunere este un tehnocrat, fost membru PSD, "finantist".

"Vom merge cu o propunere de prim ministru la Cotroceni. Avem o propunere de tehnocrat si o vom prezenta si cu un program pe termen mediu economic. Este un fost membru PSD. Este un finantist", a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seara, la Antena 3.

Liderul PSD a adaugat ca periodic are o discutie "institutionala" cu persoana respectiva.

"Am o discutie periodica, institutionala. Eu, ca si presedinte al Camerei Deputatilor, nu primesc informari, atunci ma consult cu mai multe persoane. Nu cautam un prim ministru somer. Nu neaparat lucreaza la Banca Nationala. Va fi o propunere fezabila", a mai declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a exclus ca aceasta propunere sa fie Sorin Grindeanu, Vasile Dancu sau George Maior. Intrebat daca ar putea fi vorba de Florin Georgescu, Ciolacu a raspuns ca "e o varianta, nu stiu daca ar dori aceasta functie".

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit miercuri, 19 august, la Antena 3, despre motiunea de cenzura care urmeaza sa fie citita joi in Parlament.

Intrebat pe cate voturi se bazeaza in acest moment, Marcel Ciolacu a spus ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban este depusa de PSD si de parlamentarii afiliati grupului PSD si sunt 205 voturi momentan.

"Vedem la motiune cine e la putere! Avem discutii cu toate formatiunile politice", a spus Marcel Ciolacu.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca motiunea de cenzura i se pare neavenita si ca PSD vrea sa arate alegatorilor "ca mai este inca acolo", nu are solutii pentru Romania, pentru romani.

"Aceasta motiune de cenzura mi se pare neavenita din motive foarte simple si clare. Daca tara este cuprinsa de o epidemie si suntem in criza economica, nu vii din Opozitie sa depui motiune de cenzura. Asta arata doar ca PSD nu e doar cinic, asta am mai stabilit-o cand au tras de timp cu aprobarea legii carantinei, este si iresponsabil. PSD vrea sa arate alegatorilor ca mai este inca acolo. Nu are solutii pentru Romania, pentru romani, PSD cauta solutii pentru baronii care se simt deconectati de resursele publice si probabil ca sufera", a declarat presedintele.

El a precizat ca exista dubii in spatiul public cu privire la constitutionalitatea demersului.

"Nu s-a depus niciodata in sesiune extraordinara, in vacanta parlamentara o motiune de cenzura. Sunt specialisti care spun ca e discutabil, sunt alti specialisti care spun ca e fezabil. Aici trebuie clarificat. Vom vedea daca e neconstitutionala sau nu", a adaugat el.

El a subliniat ca despre trecerea din sesiunea extraordinara in sesiunea ordinara, de asemenea, specialistii trebuie sa analizeze legalitatea si constitutionalitatea unui astfel de demers.

"Ce se intampla dupa motiune vom discuta. Dupa parerea mea e un gest iresponsabil de uz intern pentru PSD", a conchis Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#marcel ciolacu, #PSD, #Iohannis , #stiri Marcel Ciolacu