Marcel Ciolacu cere USR PLUS și AUR să retragă moțiunea și să voteze varianta PSD: „Eu cred că sunt oameni serioși”

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 12:41
2790 citiri
Marcel Ciolacu cere USR PLUS și AUR să retragă moțiunea și să voteze varianta PSD: „Eu cred că sunt oameni serioși”
Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că singura soluție sunt alegerile anticipate FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, 28 septembrie, că formațiunea sa a depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu și a transmis o cerere către USR PLUS și AUR.

Marcel Ciolacu a precizat că va propune azi, în ședința de Birou Permanent, un calendar astfel încât moțiunea PSD să fie citită joi, 30 septembrie, iar luni, 4 octombrie, să urmeze votul.

Totodată, acesta le-a transmis celor din USR PLUS și AUR să-și retragă propria moțiune și să o voteze pe cea a PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că va propune azi în BPR un calendar strâns pentru moțiunea PSD.

„Singura soluție legală e moțiunea PSD. Îi invit pe colegii mei de Parlament de la USR PLUS și AUR să vină să voteze această moțiune și propunem astăzi la BPR un calendar strâns, respectiv joi citirea moțiunii PSD iar luni votul ca guvernul Cîțu să plece cât mai repede. Nu mai are rost să intrăm în decizii și să ne ascundem după o moțiune de cenzură din punctul nostru de vedere și mai ales al CCR, neconstituțională.

Am văzut cum șeful Statului împreună cu premierul și al treilea om în stat au participat la un congres politic cu 5.000 de lideri locali, încălcând toate normele sanitare și sfidând toți românii. Toate instituțiile statului, DSP, poliția locală, s-au aliniat pentru a proteja această infracțiune și nu s-au aliat pentru protejarea sănătății românilor”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Referitor la decizia CCR de azi care a dat dreptate Guvernului în conflictul cu Parlamentul privind moțiunea de cenzură, liderul PSD le-a transmis celor din USR PLUS și AUR să-și retragă propriul document și să voteze moțiunea PSD.

„Cei care au depus moțiunea ar trebui să o retragă, apoi să o redepună ținând cont de ce a spus Curtea. Dacă se forțează această moțiune USR PLUS AUR, atunci câștigător este domnul Cîțu. (...) Noi nu credem că se mai poate crea o altă coaliție care să guverneze în continuare. Soluția PSD sunt alegerile anticipate”, a conchis Ciolacu.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat, marţi, 28 septembrie, că PSD a depus moţiunea de cenzura împotriva Guvernului Cîţu.

Grindeanu a precizat la Palatul Parlamentului că moţiunea are titlul "Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!".

Acesta a explicat că moţiunea face referire la incompetenţa Guvernului şi la scumpirile din această toamnă.

Citește și:
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
Coaliția de guvernare nu elimină dar nici nu oferă pensii speciale către autoritățile locale, în ciuda promisiunilor, după ce ministerul de Finanțe a publicat o ordonanță care prevede...
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Stoltenberg: „Deciziile luate în aceste zile vor demonstra unitatea Aliaţilor”
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Stoltenberg: „Deciziile luate în aceste zile vor demonstra unitatea Aliaţilor”
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a avut marți dimineață, 29 noiembrie, o întâlnire cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, în care a subliniat contribuţia ţării...